Ξερόλες: Αυτή η μάστιγα!

Μάστιγα τείνει να γίνει σου λέει η ξερολιαση. Την έχεις ακούσει την λέξη αυτή; Ούτε εγώ. Είναι λέει αυτό που κάποιος ξέρει τα πάντα για τα πάντα.              

Δεν ξέρω για σένα, πάντως εγώ ένα-δυο από εαυτούς τους έβγαλα από τη ζωή μου με συνοπτικές διαδικασίες.                                                                               

Συνήθως έχουν αυτό το ειρωνικό υφάκι, έτοιμοι πάντα να σε διορθώσουν-κρίνουν-επικρίνουν και να σε κάνουν να αναρωτιέσαι αν τελικά έχεις καταφέρει κάτι στη ζωή σου. Αυτό βέβαια μέχρι να πάρεις χαμπάρι τον ρόλο τους. Μετά τα πράγματα είναι απλά. Απομάκρυνε σε και αστούς για να έχεις την ηρεμία σου. Αν θέλεις βέβαια μπορείς να τους τα ψάλεις κομματάκι, όχι πως θα καταφέρεις κάτι, αλλά βρε αδελφέ να βγει από μέσα σου το άχτι.        

Όπως και να έχει να θυμάσαι πως εσύ και μόνο εσύ ξέρεις τι είναι αυτό που σε αντιπροσωπεύει. Εσύ είσαι υπεύθυνος για τις όποιες επιλογές κάνεις. Όποιος δεν διένυσε μαζί σου τα χιλιόμετρα σου, δουλειά καμία δεν έχει να σε κρίνει. Τα λάθη δικά σου και μόνο αν έχει περάσει κάτι παρόμοιο, μπορεί ο καθένας να έχει άποψη. Έξω από το χορό..

Την ξέρεις την παροιμία. Για αυτό σου λέω. Καλή κουβέντα για να ακούσεις τάμα στον Άγιο Ονούφριο σε κόβω να κάνεις. Προχώρα μπροστά. Δικές σου οι λακκούβες. Κι αν παραπατήσεις σήκω, τίναξε τα ρούχα σου και συνέχισε. Ίσως να ήμασταν πιο καλά αν δεν είχαμε συνέχεια κριτές ,να αποδοκιμάζουν τη κάθε κίνηση μας. Να αλλάξεις τον κόσμο δεν μπορείς. Μπορείς όμως να επιλέξεις να μείνεις μακριά από τους ξερόλες. Και πρόσεχε, γιατί είναι και κολλητικό λένε..

Ιωάννα Νικολαντωνάκη

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *