21 Μαΐου 2018
Share

Και τώρα που τα κάναμε θάλασσα… Τι γίνεται;

Σήμερα ας το δούμε λίγο διαφορετικά. Η ζωή μας και ο τρόπος που την ζούμε φυσικά θα επηρεαστεί από όσους υπάρχουν μέσα σε αυτήν. Είτε τους επιλέξαμε εμείς είτε αυτοί υπήρχαν στον περίγυρο μας πριν καν γεννηθούμε. Όμως τον κύριο λόγο στο ότι επηρεάζει την ύπαρξη μας και τον τρόπο που ζούμε, τον έχουμε εμείς οι ίδιοι κακά τα ψέματα.

Κι εκεί αρχίζουν τα θεματάκια με τον ίδιο μας τον εαυτό. Εκεί που δεν μπορείς να ρίξεις ευθύνες σε κανέναν άλλο για ότι σου συμβαίνει, παρά μόνο σε σένα. Λάθος επιλογές που έκανες, λάθος εκτιμήσεις για διάφορα θέματα, λάθη, λάθη, λάθη! «Δεν τα υπολόγισες σωστά αγάπη μου και τα έσπασες τα μούτρα σου», θα πεις στον εαυτό σου. Και τώρα τι κάνουμε; Ε; Αρχικά ανασυντάσσουμε δυνάμεις, βλέπουμε τα δεδομένα και κάνουμε την αυτοκριτική μας. Ναι μεν δύσκολο, μα απαραίτητο αν θέλουμε να διορθώσουμε την κατάσταση.

Κοίτα αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς για ότι και να μας συμβεί στην ζωή, εμείς κατέχουμε την μερίδα του λέοντος στο οτιδήποτε. Έτσι λοιπόν αφού δούμε το ζήτημα από όλες τις οπτικές γωνίες και «ξεκαθαρίσουμε» με την ψυχούλα μας. Έρχεται η ώρα να γυρίσουμε σελίδα στο «βιβλίο» μας και να γράψουμε την «συνέχεια». Ότι έγινε, έγινε πάμε παρακάτω τώρα.

Η ζωή χαρά μου είναι πολύ όμορφη και μια και μοναδική. Θα έχει λάθη και σωστά, πτώσεις και ανυψώσεις, ευτυχία μα και θλίψη. Έτσι είναι, μα όλα αυτά την κάνουν πιο ενδιαφέρουσα. Οπότε γεύσου την μέχρι την τελευταία της σταγόνα. Και να έχεις πάντα κάτι στο μυαλό σου «Στα δύσκολα δεν σηκώνουμε τα χέρια ψηλά, απλά σκάμε και κολυμπάμε!»

Χριστίνα Ρογκάκου

About Χριστινα Ρογκακου

"Καταγόμενη από την Μάνη θεωρητικά θα έπρεπε να έχω ένα δυναμικό χαρακτήρα, κάτι όμως που πάντα έρχεται σε σύγκρουση με τα χαρακτηριστικά του ζωδίου μου “Καρκίνου”. Αθεράπευτα ρομαντική και ονειροπόλα!! Με μια ροπή προς τα ρίσκα και φανατική ακόλουθος της τάσης για την απόκτηση του άπιαστου. Πάντα λάτρευα το να γράφω μιας και με αυτόν τον τρόπο μπορούσα να εκφράσω πάντα τις σκέψεις μου πολύ καλύτερα από το να χρησιμοποιώ τα λόγια! Ερωτευμένη με την ζωή και ανοιχτή στο ότι μπορεί αυτή να μου δώσει."

Μπορεί επίσης να σας αρέσει