2 Ιουνίου 2018
Share

Η ζωή ενός συγγραφέα ποτέ δεν είναι εύκολη..

Δεν είναι εύκολο να γράφεις. Να προσπαθείς να δείξεις τον κόσμο σου μέσα από τις λέξεις. Να προβάλεις συναισθήματα και ανησυχίες που δεν ξέρεις αν θα ταυτιστούν ή αν θα γίνουν κατανοητά από τους άλλους. Κανείς δεν μπορεί να καταλάβει πόσο δύσκολο είναι το έργο μας. Όσα δηλαδή νιώθουμε εμείς οι ίδιοι, πόσο περίπλοκα κυμαίνεται η ζωή μας και πως κάθε γεγονός και πρόσωπο μας επηρεάζει. Είμαι συγγραφέας θα πει βλέπω την ζωή με τον τρόπο που βαδίζει ή και πολλές φορές με τα μάτια που σε μένα φαίνονται ιδανικά. Δεν ξέρω που με οδηγεί αλλά προχωράω και το ψάχνω. Μαθαίνω από τις καταστάσεις και τους ανθρώπους γύρω μου και λειτουργώ σαν κάποιος θεραπευτής που προσπαθεί να σώσει ή να συμβουλεύσει τους άλλους από τυχόν σφάλματα. Είναι δύσκολο το έργο μου γιατί οι αντιστάσεις και άμυνες μου λυγίζουν.

Και έτσι προσπαθώ να προσαρμοστώ στα νέα δεδομένα. Να αντιληφθώ κάθε φορά νέους κόσμους και να αρχίζω να γράφω για αυτούς. Περίπλοκο και βαρύ είναι το ταξίδι μου. Πότε φάρος φωτεινός και πότε θάλασσα με φουρτούνες, που αναρωτιέμαι πως τα καταφέρνω και επιζώ. Φορτισμένη πολύ η ψυχή μου. Ποτέ με θύελλες περαστικές και ποτέ με ανέμους αέναους στο πέρασμα του χρόνου. Περαστικά τα πάντα όμως γύρω μου. Τόσο γρήγορα που δεν κατάλαβα ποτέ ξεκίνησαν και κοντεύουν να τελειώσουν.

Περίεργη λοιπόν η ζωή μου μα συνάμα τόσο λυτρωτική και κατανοητή όταν αποτυπώνεται στο χαρτί. Δεν ξέρω πως βγαίνουν οι λέξεις από μέσα μου. Το μόνο που ξέρω είναι ότι ζητούν διέξοδο για να λυτρωθούν. Άραγε, τόσο πονεμένες νιώθουν; Διότι, αν αισθάνονται έτσι, φαντάσου τι φορτίο κουβαλούν στο πέρασμά τους. Αλλόκοτη λοιπόν, η ζωή μας. Ψάχνει πάντα να βρει απαντήσεις κάτω στο βυθό και στην επιφάνεια. Ίσως γιατί μόνο το βάθος δείχνει την αλήθεια. Το άλλο είναι απλά μια γεύση της ιστορίας. Η ζωή ενός συγγραφέα λοιπόν, ποτέ δεν είναι εύκολη. Θέλει θάρρος και δύναμη να παραδεχτείς την αλήθεια σου. Όση τουλάχιστον σου έχει απομείνει. Ποτέ μην πείτε ότι είναι εύκολη η ψυχή μας…Έχει τόσες διακυμάνσεις όσες και οι χτύποι της καρδιάς μας.

 

Νικόλ Παπαδοπούλου

About Guest Μεταξύ μας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει