Θεσσαλονίκη : Είναι έρωτας αυτή η πόλη!

 
Θεσσαλονίκη. Μια υπέροχη πόλη που ξετυλίγεται από ψηλά από τα Κάστρα ως την παραλία της και σε κάθε γωνιά της συναντάς ομορφιές. Το μπλε της θάλασσας , το πράσινο κι ένα σωρό άλλα χρώματα συνθέτουν μια «ζωγραφιά» που όμοιά της δεν έχεις ξαναδεί! Θάλασσα ή βουνό; Και τα δύο βρίσκονται σε τόσο κοντινές αποστάσεις…
Το κέντρο της από την άλλη, μικρό, συμπυκνωμένο όμως με όλα τα καλά και πλούσιο. Πλούσιο σε επιλογές, δυνατότητες και δραστηριότητες. Δεν ταλαιπωρείσαι να φτάσεις στα λατρεμένα καφέ με θέα τη θάλασσα ή να βρεθείς στα γραφικά ταβερνάκια που σε περιμένουν διάσπαρτα σε κάθε σημείο της πόλης για ν’ απολαύσεις γεύσεις του τόπου. Όλα δίπλα σου! Εκεί που τρως, εκεί που απολαμβάνεις τον καφέ σου, εκεί μπορείς και να βρεθείς σε μία από τις μεγαλύτερες εμπορικές αγορές γεμάτη με καταστήματα που μπορούν να καλύψουν κάθε σου καταναλωτική ανάγκη. Κι αν ξεχαστείς με τις ώρες και σε πιάσει μια λιγούρα, μια πείνα και πάλι βρίσκεσαι στο καλύτερο σημείο.
Όλη η χώρα μιλά για τις πεντανόστιμες μπουγάτσες Θεσσαλονίκης, για τα τρίγωνα Πανοράματος κι ένα σωρό άλλες γευστικές απολαύσεις. Με αυτές στο χέρι θα περιπλανηθείς στα σοκάκια της πόλης, σε γειτονιές άλλες ήσυχες κι άλλες θορυβώδεις. Η Θεσσαλονίκη έχει απ’ όλα. Εσύ πρέπει να επιλέξεις πού και πώς θες να περάσεις τη μέρα σου. Αν δεν μπορείς ν’ αποφασίσεις άσε τους κατοίκους της να σε βοηθήσουν.
Φιλόξενοι, ευγενικοί και πολύ χαλλλαααροί . Θα τους δεις να περιφέρονται στα στενά της πόλης και να μπερδεύονται στο πλήθος μαζί με τους πολλούς φοιτητές, γιατί η Θεσσαλονίκη είναι γεμάτη από ατίθασα νιάτα. Οι φοιτητές δίνουν πνοή στην πόλη, αγαπούν τη Θεσσαλονίκη κι η Θεσσαλονίκη αγαπά αυτούς. Γι’ αυτό και την αποχωρίζονται δύσκολα. Ακόμη και μετά τις σπουδές τους οι περισσότεροι την επιλέγουν για μόνιμη κατοικία τους.
Πολλά μπορείς να γράφεις για μια πόλη σαν κι αυτή κι άλλα τόσα να τα ξεχάσεις. Το μόνο που δε θα ξεχάσεις σίγουρα είναι ο κεντρικός παραλιακός της δρόμος. Κατά μήκος του θα τους συναντήσεις όλους. Παιδιά, ηλικιωμένους, φοιτητές, ζευγαράκια, ανθρώπους να ψαρεύουν, ν’ αθλούνται ή απλά ν’ αράζουν και να συζητούν για ώρες. Με τέτοια θέα δεν καταλαβαίνεις πως περνά ο χρόνος.
Η θάλασσα, η μυρωδιά της και το υπέροχο ηλιοβασίλεμα σε περιμένουν κάθε απόγευμα να σε «ταξιδέψουν» καθώς θα ατενίζεις τον ορίζοντα. Μυαλό και ψυχή γαληνεύουν και το λιγότερο που μπορείς να νιώσεις γι’ αυτή την πόλη είναι έρωτας. Όχι μόνο έρωτας για όσα σου προσφέρει, αλλά και γιατί είναι η ιδανική πόλη για να ζήσεις έναν μεγάλο έρωτα. Και θα τον ζήσεις! Αν δεν ερωτευτείς στη Θεσσαλονίκη, τότε πού;
Ελεύθερος σκοπευτής λέξεων
 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *