Τα ερωτεύσιμα παιδιά της νύχτας

Δύσκολη συνύπαρξη με άτομο ευρείας αναγνώρισης ψέμματα δεν θα σου πω. Ιδίως αν είσαι και χαμηλών τόνων εκεί να δεις το μπέρδεμα το ίδιο. Βλέπεις ο μαλάκας ο έρωτας έρχεται εκεί που δεν το περιμένεις τελικά και με κάποιον που μέχρι πρότινος σε κάποια πίστα χόρευες τα τραγούδια του.Καταρρίπτονται μύθοι χρόνων και βγαίνουν αλήθειες που αν μη τι άλλο σε εκπλήσσουν ευχάριστα κάθε στιγμή.

Ίσως γιατί ο καλλιτέχνης που αγάπησε τη δουλειά του δεν επέτρεψε στον εαυτό του να καβαλήσει καλάμι. Οι στιγμές που σου εξιστορεί την πορεία και τι έχουν δει τα μάτια του είναι από τις πιο απολαυστικές και ίσως στενάχωρες κατά καιρούς. Δεν είναι και εύκολο να ακούς από πρώτο χέρι τι επικρατούσε και τι εξακολουθεί να επικρατεί. Ένα κοινό γνώρισμα στα χρόνια αυτά; Η ψευτιά, η υποκρισία και πως το σεξ στα κατάλληλα ή να πω καλύτερα στα ακατάλληλα άτομα μπορεί να κινήσει νήματα και νήματα.

Το παν όπως φαίνεται τελικά είναι να μη χαθεί η μπάλα σε όλο αυτό. Δύσκολη η νύχτα σου λέει, για παίχτες δυνατούς. Και ένα μυαλό να κρατάει ισορροπία.Τυχαίο διόλου δεν είναι που συνέχεια τα μάτια του κρύβονται πίσω από μαύρα γυαλιά. Πόσα να αντέχεις να δεις και πόσα να κρύψεις στο βλέμμα; Τα γυαλιά βγαίνουν εκεί που αξίζει να βγουν λέει. Δύσκολα να σε πιστέψουν,και εύκολα να σε κρίνουν χωρίς καν να μπαίνουν σε διαδικασία αμφισβήτησης.Για τα άσχημα πάντα μιλώντας, γιατί για τα όμορφα και τα straight όπως λέει πάντα θα σε αμφισβητούν. Και αφού αυτό ζητάνε, ας τους να το έχουν.

Κοιτώντας τον άνθρωπο αυτό βλέπω αυτό που ήλπιζα να γνωρίσω όντας μικρότερης ηλικίας. Ίσως γιατί από τότε που με θυμάμαι επέλεγα τα δύσκολα,τα δυσνόητα και τα γιατί όχι ακατόρθωτα.Αν φάω το κεφάλι μου; Τι να σου πω,μπορεί.Το σίγουρο είναι πως είμαι καλά, επέστρεψε το χαμόγελο μου ξανά.

Είμαι τυχερή γιατί ουδεμία στιγμή δεν ένιωσα πως είμαι με “όνομα” παρά μόνο με εκείνον. Δεν άκουσα ούτε στιγμή την αρνητική κριτική για την σχέση αυτή, γιατί κάθε μέρα παίρνω και περνώ ένα μάθημα ζωής.

Ας τους να νομίζουν αυτό που τους βολεύει. Εγώ ξέρω και βλέπω καλά.Το ζω και για όσο..

Ιωάννα Νικολαντωνάκη

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *