Χωράνε στις σχέσεις τα τελεσίγραφα;

Σχέσεις ανθρώπων περίπλοκες και ξεχωριστές η μια από την άλλη. Είτε μιλάμε για φιλική είτε για ερωτική, όταν έχουμε συνύπαρξη διαφορετικών χαρακτήρων, σίγουρα θα αντιμετωπίζουμε όμορφες μα και δύσκολες καταστάσεις. Φυσικά θα υπάρξουν συμβιβασμοί και υποχωρήσεις και από τις δυο πλευρές, αλλά η ψυχοσύνθεση του κάθε ανθρώπου θα ορίζει την συμπεριφορά και τις αντιδράσεις του.

Έτσι λοιπόν ανάλογα με τον χαρακτήρα του καθενός ορίζεται το πώς θα αντιδρά σε κάθε κατάσταση. Και πες ότι κάτω από ευχάριστα γεγονότα και συνθήκες όλα θα είναι χαρούμενα και καλοπροαίρετα. Όταν όμως αρχίζουν και σκουραίνουν τα πράγματα τι γίνεται; Τότε που οι εντάσεις και τα προβλήματα θα αρχίσουν να εμφανίζονται, πως θα ανταπεξέλθει σε αυτά έκαστος; Σίγουρα δεν μιλάμε για εύκολες καταστάσεις. Μα ο κάθε χαρακτήρας θα αρχίσει να παρουσιάζει άλλα στοιχεία του. Έτσι μέσα σε αυτά μπορεί να κρύβονται και τα «τελεσίγραφα».

Είναι εκείνα που θα τεθούν από τον κάθε ένα ανάλογα με το αν τα συνηθίζει και συμπεριλαμβάνονται στις αντιδράσεις του. Αυτά διαθέτουν συνήθως εκφράσεις όπως, «πρόσεχε την πορεία σου, αλλιώς τελειώσαμε», «κοίτα να αλλάξεις, γιατί εγώ δεν είμαι για πολλά ζόρια». Τώρα προσωπικά θα σου πω, πως κάτι τέτοια μπορούν να με βγάλουν εκτός ορίων. Και πιστεύω και πολλούς από εσάς. Γιατί τι πάει να πει ρε φίλε, το «κάτσε καλά, αλλιώς την έκανα»; Ποιος νομίζεις ότι είσαι εσύ και ποια νομίζεις ότι είμαι κι εγώ; Τους εκβιασμούς και τους τσαμπουκάδες, γιατί ας μην γελιόμαστε τέτοια είναι τα «τελεσίγραφα», δύσκολα θα τους ανεχτεί κάποιος. Αν θες πιάσε με από το χέρι, έλα να μου μιλήσεις ήρεμα και να δούμε αν μπορούμε να συνεννοηθούμε. Διαφορετικά τόσο εγώ, αλλά και όσοι σέβονται τον εαυτό τους, αν δεχτούν τέτοια μηνύματα θα φύγουν τρέχοντας.

Ξεκόλλα λοιπόν αγαπημένε και συνειδητοποίησε πως οι σχέσεις δεν μπορούν να λειτουργήσουν βάσει χρονικών ορίων. Οι άνθρωποι δεν δέχονται ορισμό «ημερομηνιών λήξης» στις σχέσεις τους. Κι αν το κάνουν για λίγο, σίγουρα δεν θα έχει απεριόριστη διάρκεια η υπομονή τους.

Χριστίνα Ρογκάκου

About Χριστινα Ρογκακου

"Καταγόμενη από την Μάνη θεωρητικά θα έπρεπε να έχω ένα δυναμικό χαρακτήρα, κάτι όμως που πάντα έρχεται σε σύγκρουση με τα χαρακτηριστικά του ζωδίου μου “Καρκίνου”. Αθεράπευτα ρομαντική και ονειροπόλα!! Με μια ροπή προς τα ρίσκα και φανατική ακόλουθος της τάσης για την απόκτηση του άπιαστου. Πάντα λάτρευα το να γράφω μιας και με αυτόν τον τρόπο μπορούσα να εκφράσω πάντα τις σκέψεις μου πολύ καλύτερα από το να χρησιμοποιώ τα λόγια! Ερωτευμένη με την ζωή και ανοιχτή στο ότι μπορεί αυτή να μου δώσει."

Μπορεί επίσης να σας αρέσει