– Έρμαιο συναιθημάτων; – Παρούσα!

Περίεργο πράγμα οι άνθρωποι σε κάθε φάσμα τους. Σε κάθε φάση, συγκυρία της ζωής τους έχουν να σου παρουσιάσουν κάτι διαφορετικό. Κάτι το οποίο είτε δεν είχες αντικρίσει ποτέ εφόσον οι ίδιοι δεν στο είχαν δείξει. Είτε ο ίδιος εθελοτυφλούσες απέναντι στην ύπαρξη του. Μα μπορεί και οι ίδιοι οι άνθρωποι να μην το είχαν αντιληφθεί για τον εαυτό τους.

Όμως όσον αφορά την κοσμοθεωρία των συναισθημάτων του καθένα, τα πράγματα απλοποιούνται για τον ίδιο. Αλλά ίσως μπερδεύουν τους άλλους γύρω του. Αυτά διαμορφώνονται ανάλογα με την προσωπικότητα μας. Άλλοι κινούμαστε με βάση τα συναισθήματα, ενώ κάποιοι στηρίζονται στη λογική. Τυχεροί θα μου πεις αυτοί που βάζουν ισορροπίες ανάμεσα σε αυτά τα δυο στην ζωή τους. Μα για μένα είναι ελάχιστοι και προσωπικά δεν συμμερίζομαι σε θέματα ψυχής και καρδιάς, το ουσιαστικό λογική. Λάθος μπορεί, αλλά σήμερα θα ήθελα να σου μιλήσω για αυτό και ίσως σε οδηγήσει να ανακαλύψεις πράγματα και για σένα.

Έχεις σκεφτεί ποτέ τον χαρακτηρισμό έρμαιο συναισθημάτων; Είναι εκεί που ρε παιδί μου, η λογική έχει πάει περίπατο. Μυαλό σε αποσύνθεση και η καρδιά να δουλεύει μόνη της ανεξάρτητη. Συναισθήματα και παρόρμηση σε απόλυτη συμφωνία. Θα πάω κι ας μου βγει και σε κακό, που λέει και το τραγούδι. Αυτό!

Όμως πρόσεξε δεν θα βλάψω κανέναν άλλο, ίσως εμένα μερικές φορές, αλλά ce la vie. Θα έχω κερδίσει πράγματα από την επιλογή της ψυχής μου, που θα μηδενίζει την αξία της χασούρας. Γιατί οι παλμοί μου θα είναι δυνατοί δηλώνοντας ζωντανό οργανισμό και το πρόσωπο θα φωτίζεται.

Έτσι είτε χαμένη είτε κερδισμένη δεν θα το μετανιώνω ποτέ. Με αποτέλεσμα κάθε φορά στην προσφώνηση, “έρμαιο συναισθημάτων” να δηλώνω παρούσα.

Χριστίνα Ρογκάκου

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *