Δεκαπενταύγουστος: Το θαύμα να θέτεις νέους στόχους που δίνουν ελπίδα και αισιοδοξία

 

Άλλος ένας Δεκαπενταύγουστος έφτασε, μια πολύ σημαντική μέρα καθώς γιορτάζει η μισή χώρα, αρκετοί το θεωρούν το Πάσχα του καλοκαιριού. Με την ευκαιρία αυτή να στείλω και τις ευχές μου σε όλους τους εορτάζοντες, να έχουν όραμα και βλέμμα στο μέλλον, να είναι δημιουργικοί έχοντας υγεία, να λαμβάνουν και να δίνουν αγάπη.

Αυτή η μέρα, στο μυαλό μου έχει καρφωθεί ως η αντίστροφη μέτρηση του καλοκαιριού! Μια γλυκιά μελαγχολία με τριγυρίζει καθώς βλέπω τον Σεπτέμβρη να πλησιάζει, το άγγιγμα του φθινοπώρου είναι κοντά… Στο μυαλό μου οι ανέμελες στιγμές του καλοκαιριού επανέρχονται παρακαλώντας τον χρόνο να γυρίσει πίσω! Αχ ποσό με αγχώνει αυτό… Η εποχή που φθίνει είναι κοντά…. Αλλά έχουμε ακόμα αρκετές μέρες καλοκαιρινές για να απολαύσουμε… Πρώτα από όλα όμως ας αφεθούμε γλυκά στην σημερινή ξεχωριστή μέρα.

Κάθε χρόνο αυτήν την μέρα μπορεί να νιώσει ο καθένας την δυνατή της ενέργεια, σαν να έχουν ανοίξει οι ουρανοί αναμένοντας τις ευχές μας!

Πρωί ακόμα, πριν ξεκινήσεις για την πρωινή σου επίσκεψη στην παραλία, κάθεσαι και συλλογιέσαι, ανοίγεις την σκέψη σου σε οτιδήποτε σε απασχολεί. Ηρεμείς και τα βάρη φεύγουν! Έρχονται υλοποιήσιμες λύσεις στο μυαλό σου από το πουθενά.

Αυτό είναι το θαύμα! Το θαύμα του Δεκαπενταύγουστου! Επανεκκίνηση, νέοι στόχοι για την επόμενη χρόνια και αισιοδοξία!

Ίσως κάθε Δεκαπενταύγουστο είναι η υποσυνείδητη λήξη μιας περιόδου και η αρχή μιας νέας! Μια μετάβαση νέες συνθήκες! Αυτό το θαύμα της αναγέννησης, της ελπίδας και του πάθους!

Χρόνια πολλά και καλά σε όλους με το βλέμμα στο αύριο, γιατί αυτό είναι το νόημα του Δεκαπενταύγουστου το εσωτερικό μας θαύμα!

Νίκος Μιχαλόπουλος

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *