14 Αυγούστου 2018
Share

Δεκαπενταύγουστος: Το θαύμα να θέτεις νέους στόχους που δίνουν ελπίδα και αισιοδοξία

 

Άλλος ένας Δεκαπενταύγουστος έφτασε, μια πολύ σημαντική μέρα καθώς γιορτάζει η μισή χώρα, αρκετοί το θεωρούν το Πάσχα του καλοκαιριού. Με την ευκαιρία αυτή να στείλω και τις ευχές μου σε όλους τους εορτάζοντες, να έχουν όραμα και βλέμμα στο μέλλον, να είναι δημιουργικοί έχοντας υγεία, να λαμβάνουν και να δίνουν αγάπη.

Αυτή η μέρα, στο μυαλό μου έχει καρφωθεί ως η αντίστροφη μέτρηση του καλοκαιριού! Μια γλυκιά μελαγχολία με τριγυρίζει καθώς βλέπω τον Σεπτέμβρη να πλησιάζει, το άγγιγμα του φθινοπώρου είναι κοντά… Στο μυαλό μου οι ανέμελες στιγμές του καλοκαιριού επανέρχονται παρακαλώντας τον χρόνο να γυρίσει πίσω! Αχ ποσό με αγχώνει αυτό… Η εποχή που φθίνει είναι κοντά…. Αλλά έχουμε ακόμα αρκετές μέρες καλοκαιρινές για να απολαύσουμε… Πρώτα από όλα όμως ας αφεθούμε γλυκά στην σημερινή ξεχωριστή μέρα.

Κάθε χρόνο αυτήν την μέρα μπορεί να νιώσει ο καθένας την δυνατή της ενέργεια, σαν να έχουν ανοίξει οι ουρανοί αναμένοντας τις ευχές μας!

Πρωί ακόμα, πριν ξεκινήσεις για την πρωινή σου επίσκεψη στην παραλία, κάθεσαι και συλλογιέσαι, ανοίγεις την σκέψη σου σε οτιδήποτε σε απασχολεί. Ηρεμείς και τα βάρη φεύγουν! Έρχονται υλοποιήσιμες λύσεις στο μυαλό σου από το πουθενά.

Αυτό είναι το θαύμα! Το θαύμα του Δεκαπενταύγουστου! Επανεκκίνηση, νέοι στόχοι για την επόμενη χρόνια και αισιοδοξία!

Ίσως κάθε Δεκαπενταύγουστο είναι η υποσυνείδητη λήξη μιας περιόδου και η αρχή μιας νέας! Μια μετάβαση νέες συνθήκες! Αυτό το θαύμα της αναγέννησης, της ελπίδας και του πάθους!

Χρόνια πολλά και καλά σε όλους με το βλέμμα στο αύριο, γιατί αυτό είναι το νόημα του Δεκαπενταύγουστου το εσωτερικό μας θαύμα!

Νίκος Μιχαλόπουλος

About Νίκος Μιχαλόπουλος

Γεννημένος το 1983 στην Αθήνα, έχω σπουδάσει διοίκηση επιχειρήσεων και εργάζομαι ως ελεύθερος επαγγελματίας τον τελευταίο χρόνο, έχοντας αποκτήσει εμπειρία 8 ετών ως εργαζόμενος στον ιδιωτικό τραπεζικό τομέα. Το γράψιμο για μένα είναι αποφόρτιση συναισθημάτων που συντελεί στην ψυχική ηρεμία! Μια μορφή ψυχοθεραπείας, μια προσπάθεια αυτογνωσίας! Όλα τα κείμενα στο «μεταξύ μας» είναι απλά, μιλώντας στην ψυχή του αναγνώστη, δεν είναι απρόσωπα και ο καθένας μπορεί να τα νιώσει, όλα αυτά το κάνουν να ξεχωρίζει από τους παρεμφερείς ιστότοπους. Μεταξύ μας, σας ευχαριστώ που ήρθα στην υπέροχη παρέα σας!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει