8 Οκτωβρίου 2018
Share

Τίποτα δεν γίνεται τυχαία

«Πως είναι δυνατόν να πέφτω πάνω σε ανθρώπους με παρόμοιες εμπειρίες και βιώματα;

Και γιατί πάντα με το πέρασμα του χρόνου εγώ έχω να αντιμετωπίσω τις ίδιες καταστάσεις;»

Δυο ερωτήματα που ως επί το πλείστον μας έχουν βασανίσει τους περισσότερους σε στιγμές της ζωής μας. Μια συμφωνία της μοίρας και των προσωπικών στοιχείων του ταξιδιού σε αυτήν την ζήση.

Γνωρίζεις έναν άνθρωπο, μα μόνο στην διάρκεια της σχέσης σου μαζί του, μαθαίνεις πράγματα για αυτόν. Η κάθε γνωριμία ξεκινά διαφορετικά και οι συνθήκες της κάθε μιας δεν είναι ποτέ ίδιες. Αλλά τις περισσότερες φορές, όταν θα κάνεις τον προσωπικό σου απολογισμό θα βρεις κοινά που θα σε ταράξουν.

Γιατί κάθε φορά πέφτω πάνω σε ανθρώπους που μοιάζουν αρκετά, θα αναρωτηθείς. Τα παράλογα της ζωής θα σου πω, όπως λέω και στον εαυτό μου. Άλλα μήπως η εσωτερική φωνή μας ωθεί, προς ανθρώπους που χωρίς να το ξέρουμε ταιριάζουν στην κοσμοθεωρία μας; Ίσως αυτό που αρνιόμαστε πεισματικά πως δεν μας αξίζει και μας δυσκολεύει είναι αυτό που μας μαγνητίζει.

Παιδικά μας βιώματα, ο αντικατοπτρισμός της σχέσης των γονιών μας που τότε απλά σαν παιδιά μας έβρισκε απλώς θεατές. Αλλά ήταν ικανά να ορίσουν την ζωή και να καθορίσουν τις επιλογές για το μέλλον. Ίσως λοιπόν η αιτία βρίσκεται εκεί σε κάποιο ποσοστό.

Θυμήσου τον πατέρα σου απέναντι στην μητέρα σου και το αντίστροφο. Βρίσκεις κομμάτια του προσωπικού πάζλ σου να κουμπώνουν. Μπορεί να φταίνε τα θεμέλια της ζωής μας που βάζαμε από μικροί για το οικοδόμημα που ακόμα φτιάχνουμε. Έτσι αυτό δεν μπορεί να αλλάξει τις ρίζες του και δύσκολα ξεριζώνεται.

Αλλά πλέον έχω καταλήξει και στο ότι οι αύρες των ανθρώπων επικοινωνούν πριν καν εκείνοι ανταλλάξουν την πρώτη τους κουβέντα. Χωρίς να ενστερνίζομαι φυσικά την Σολομωνική.

Μόνο να αυτό έχω καταλήξει να λέω, τίποτα δεν γίνεται τυχαία και σε όλα θα υπάρχει πάντα μια αιτία.

Χριστίνα Ρογκάκου

About Χριστινα Ρογκακου

"Καταγόμενη από την Μάνη θεωρητικά θα έπρεπε να έχω ένα δυναμικό χαρακτήρα, κάτι όμως που πάντα έρχεται σε σύγκρουση με τα χαρακτηριστικά του ζωδίου μου “Καρκίνου”. Αθεράπευτα ρομαντική και ονειροπόλα!! Με μια ροπή προς τα ρίσκα και φανατική ακόλουθος της τάσης για την απόκτηση του άπιαστου. Πάντα λάτρευα το να γράφω μιας και με αυτόν τον τρόπο μπορούσα να εκφράσω πάντα τις σκέψεις μου πολύ καλύτερα από το να χρησιμοποιώ τα λόγια! Ερωτευμένη με την ζωή και ανοιχτή στο ότι μπορεί αυτή να μου δώσει."

Μπορεί επίσης να σας αρέσει