Το πάθημα του σκανδαλιάρη έρωτα

Μια ιστορία για τον έρωτα και την αγάπη, διαφορετική από όσες γνωρίζουμε μέχρι σήμερα, θα σας διηγηθώ.

Ήταν κάποτε ένας μικρός σκανδαλιάρης ανθρωπάκος, έμοιαζε με νήπιο τριών ετών και είχε φτερά αγγέλου στις πλάτες του.

Παρόλο που είχε μια αγνή όψη, ήταν παμπόνηρος. Νόμιζες πως ήταν άγγελος, αλλά ήταν δαίμονας, δαίμονας ύπουλος και επικίνδυνος.

Γιος του πολέμου και της ομορφιάς, άνεμος και φωτιά τον κάνουν πανίσχυρο, αλλά κανείς δεν μπορεί να τον αντιληφθεί.

Το όνομα του Έρως και γεννήθηκε για να ταλαιπωρεί τους ανθρώπους, να εισβάλει στο μυαλό τους και να τους αποσυντονίζει, όταν σε πετύχει με το βέλος του γίνεσαι έρμαιο των δικών του θέλω, σε καθοδηγεί και σε ελέγχει, όμηρος του καταντάς ανήμπορος να αντιδράσεις!

Είναι ο δαίμονας που μεσολαβεί να υπάρξει έλξη στους ανθρώπους, συνήθως μονόπλευρη καθώς για να σπάσει πλάκα, πετυχαίνει μόνο τον έναν!

Εκεί γίνεται χειριστικός, άνθρωποι αξιόλογοι και έξυπνοι μετατρέπονται σε συναισθηματικά ράκη, άνθρωποι που στο όνομα μιας Πλατωνικής αγάπης ξεπουλάνε και το τελευταίο ίχνος αξιοπρέπειας και σέρνονται στην άβυσσο αυτή.

Σπάνια και κατά λάθος θα εμβολίσει και τους δυο, δημιουργώντας το αμοιβαίο και την πλήρη ισορροπία, άλλωστε αυτός είναι ο φυσικός του ρόλος, τον οποίο επίτηδες αμελεί.

Αυτός ο ανθρωπάκος όμως, είναι και αδέξιος και κάποια στιγμή την πάτησε από το ίδιο του το βέλος.

Ο έρωτας που έχει χαλάσει σχέσεις και ζωές ανθρώπων παίζοντας με τις ψυχές τους, προσπαθώντας να πετύχει έναν νεαρό για να ερωτευτεί μονόπλευρα την κολλητή του φίλη χαλώντας τους την σχέση, απέτυχε.

Ο νεαρός έσκυψε λίγο πριν το πετύχει το βέλος το οποίο χτυπώντας στην κολώνα γύρισε πίσω και χτύπησε τον σκανδαλιάρη δαίμονα στην καρδιά.

Αντικρίζοντας την όμορφη κοπέλα που έμοιαζε σαν άγγελος, έχασε τα λογικά του!

Έχασε πλέον τις δυνάμεις του, τα φτερά από τις πλάτες του εξαφανίστηκαν. Η μορφή του αγρίεψε στην όψη.

Έταζε στην κοπέλα τα πάντα, προσπαθώντας να την σαγηνεύσει αλλά τίποτα, θύμα του δικού του βέλους, αυτό που έκανε στους άλλους το έπαθε ο ίδιος.
Δεν είχε τίποτα πλέον, έχασε τα πάντα και ήταν κενός!

Η κοπέλα ένιωθε πλέον έλξη για τον κολλητό της, το ίδιο και εκείνος, χωρίς την μεσολάβηση του σκανταλιάρη ανθρωπάκου, ένιωσαν αμοιβαία αγάπη, ανεπηρέαστη από εσωστρέφειες, κτητικότητα και ανασφάλειες.

Βλέποντας αυτά ο σκανδαλιάρης μικρός έρωτας μεταμορφώθηκε από το φαινομενικά αγνό ανθρωπάκι, είχε κοκκινίσει και βγάζοντας φλόγες από την οργή του κάηκε μέσα σε αυτές.

Απαλλαγμένος πλέον ο κόσμος από τις παραισθήσεις, τις προσμονές και τις φαντασιώσεις που του προκαλούσε, μπορούσε με καθαρό μυαλό να βρίσκει το άλλο του μισό, τον μικρό αυτό πλάσμα αντικατέστησε μια αγνή γυναικεία μορφή, με αγγελική μορφή, είχε επίσης φτερά και βέλη αλλά σημάδευε με σύνεση και προσοχή.

Την έλεγαν Αγάπη, επίκεντρο της ο άνθρωπος και η ευτυχία του, στόχος της να ικανοποιήσει την ανάγκη για συντροφικότητα στο ακέραιο.

Νίκος Μιχαλόπουλος

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *