Χρειάζομαι επειγόντως τα Χριστούγεννα

Χρειάζομαι επειγόντως τα Χριστούγεννα! Χρειάζομαι το φως στην καρδιά των ανθρώπων. Τη ζεστή σοκολάτα που αχνίζει στην κούπα μου στο κρύο, τα κόκκινα πλεχτά γάντια μου με τις χιονονιφάδες.

Χρειάζομαι τα πολύχρωμα φωτάκια στους δρόμους, να νιώσω το γιορτινό κλίμα! Να ακούω τα Χριστουγεννιάτικα τραγούδια απ τα μαγαζιά, τα παιδιά να τρέχουν στους δρόμους φορώντας τα κερατάκια του Ρούντολφ στο κεφάλι και τα κόκκινα σκουφάκια τους.

Χρειάζομαι λίγη αλλαγή από την καθημερινότητα. Κάτι κόκκινο να ζεστάνει τις αισθήσεις μου. Χρειάζομαι να ελπίζω στο πνεύμα του Άγιου Βασίλη. Χρειάζομαι τα Χριστούγεννα τώρα, σήμερα! Να μου αλλάξει η διάθεση. Να μου πάρω ένα δώρο (γιατί τα δώρα των γιορτών είναι περισσότερο φορτισμένα) και να αλλάξω λίγο την ψυχολογία μου.

Να στολίσω το δέντρο μου, να το κοιτάζω κάθε που θα μπαίνω κουρασμένη στο σπίτι από τη δουλειά, να βάζω ένα ποτήρι κρασί και να το απολαμβάνω απέναντι στον καναπέ μου. Να ξαπλώνω στο λευκό χαλί και να ταξιδεύω με τη σκέψη μου. Να ζωγραφίζω στα παράθυρά μου με σπρέι και στένσιλ χιονονιφάδες και αγγελάκια.

Αδημονώ τα Χριστούγεννα γιατί υπάρχει πάντα μια καλή διάθεση! Γιατί όταν γίνονται ζημιές, ρίχνουμε το φταίξιμο στα καλικαντζαράκια και όχι στην αδεξιότητά μας. Γιατί τρώμε τα γλυκά χωρίς τύψεις και σβήνεται η μιζέρια απ την ψυχή μας. 

Ανυπομονώ για τα Χριστούγεννα, γιατί αιωρείται μια μαγική αστερόσκονη στην ατμόσφαιρα και γινόμαστε όλοι παιδιά!

Μαρία Χαρίτου

About Μαρία Χαρίτου

Από πολύ μικρή, έμαθα να υπάρχω μέσα από τις τέχνες! Τραγουδάω τις χαρές μου, χορεύω tango τις λύπες μου, εκφράζομαι μέσα από τη μουσική μου και γεννάω εικόνες με την πένα μου! Μη με ρωτήσετε ποτέ ποια από όλες αγαπώ περισσότερο γιατί δεν έχω απάντηση! Όλα τα παραπάνω, συν το ελεύθερο και αδάμαστο πνεύμα μου, φτιάχνουν εμένα! Πηγή έμπνευσής μου είναι ο άνθρωπος, μια και μου αρέσει να τον παρατηρώ μέσα από τις λεπτομέρειες! Το τελείωμα του πρώτου μου βιβλίου με τίτλο «παλεύοντας το σκοτάδι μου», είναι η απόδειξη. Τέλος, οφείλω να σας προειδοποιήσω ότι λατρεύω να δημιουργώ εικόνες και συναισθήματα στο μυαλό και την καρδιά σας!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει