Τάβλι

Έλα να μιλήσουμε σήμερα αγάπη μου, ξεκάθαρα και ειλικρινά. Να κοιταχτούμε στα μάτια και να εξομολογηθούμε τις αλήθειες και τις σκέψεις μας. Τέρμα οι παρατάσεις και τα άσκοπα λόγια. Άκουσε με δεν ζητώ τίποτα περισσότερο μόνο αυτό. Δύσκολο πράγμα για μένα να κρύβομαι πίσω από το δάχτυλο μου, αποπνιχτικό. Όσα κρύβω μέσα μου είναι ορμητικά και έτοιμα να ξεχυθούν. Οι επιπτώσεις των πράξεων μου πάντα ευπρόσδεκτες από μένα, αφού στηρίζονται στις δικές μου επιλογές. Δεν μου ταιριάζουν τα όρια και τα «πρέπει» των γύρω μου, μόνο τα δικά μου που τα ορίζω εγώ. Γιατί με ξέρω, μπορώ να διαχειριστώ ότι μου φέρει η ζωή και μου φτάνει να ονειρεύομαι και να ρισκάρω. Ανοίγω την καρδιά μου σαν παιδί και αυτό από μόνο του με κάνει ευτυχισμένη. Δεν θα υποκριθώ, δεν θα κρυφτώ, θα μπω στην μάχη και όπου με βγάλει.

Αν παρομοίαζα με κάποιον τρόπο την φιλοσοφία μου για την ζωή μου, θα ήταν ένα παιχνίδι. Μια παρτίδα τάβλι. Είναι εκεί που ναι μεν μπορείς να ξέρεις την τακτική λίγο ή πολύ, κυρίως εμπειρικά αλλά δεν αρκεί μόνο αυτό. Ρόλο παίζουν κι άλλοι παράγοντες για την έκβαση της. Από την μια οι κινήσεις του αντιπάλου σου και τον κυριότερο η τύχη. Πόσο μου αρέσει να παίζω μαζί της δεν φαντάζεσαι. Τρελαίνομαι για τις ανατροπές που θα φέρει στο παιχνίδι. Μια δεξιά, μια αριστερά θα στα φέρει κι όπως έρθει η ζαριά. Δεν μπορείς να ξέρεις την έκβαση της απλά την ρίχνεις και περιμένεις. Αυτό νομίζω μου αρέσει πιο πολύ από όλα, γιατί κρύβει ρίσκο μέσα του. Έχει ανατροπές, μια θα χάσεις μια θα κερδίσεις, ε και;; Το ξαναπιάνεις από την αρχή!

Λοιπόν γνωρίζεις εσύ τον εαυτό σου και εγώ τον δικό μου. Άνοιξε το τάβλι, άρχισε μια παρτίδα μαζί μου και άστο να μας οδηγήσει μόνο του…!  

Χριστίνα Ρογκάκου

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *