10 Νοεμβρίου 2018
Share

Κεφάλαιο: Παιδί

Τα παιδιά στις μέρες μας, αντί να θαυμάζουν τους γονείς τους για την ιδιότητά τους, το επάγγελμα, τις δεξιότητές τους, τους θαυμάζουν για το “level” που κατάφεραν να φτάσουν στο «τάδε» παιχνίδι στον υπολογιστή.

Είναι τραγικό το πόσο έχουν ξεφύγει τα παιδιά με το διαδίκτυο και τα παιχνίδια , είναι τραγικό το πόσα «ζωντανά πράγματα» χάνουν μένοντας προσκολλημένα στο tablet και το κινητό. Είναι ο ελλιπής χρόνος των γονέων, το μεγάλωμα με τους παππούδες, η κούραση της μέρας που κάνει τους γονείς να δώσουν για λίγο το κινητό στα παιδιά προκειμένου να μείνουν ήρεμα. Ποιος δε το έχει κάνει άλλωστε… όμως δυστυχώς αυτή η αλυσίδα, οδηγεί τα σημερινά παιδιά στην απομόνωση, στη μη σωστή ανάπτυξη του λόγου, ακόμα και στην παιδική παχυσαρκία, με αποτέλεσμα να είναι της μόδας οι παιδοψυχολόγοι, οι λογοθεραπευτές και οι διατροφολόγοι. Ακόμα ένα πρόβλημα από τη νέα μόδα/εξάρτηση, είναι το μπλοκάρισμα της φαντασίας. Τα παιδιά με όλα αυτά τα μέσα, λαμβάνουν έτοιμες εικόνες, δεν φτιάχνουν τις δικές τους, δεν καλλιεργούν τη φαντασία τους, είναι ξανά μασημένη τροφή.

Ξέρω πως είναι δύσκολο για την εποχή που ζούμε, αυτή του άγχους και των ατελείωτων ωρών δουλειάς, να αφιερώσουμε χρόνο για τα παιδική χαρά, βόλτες και οικογενειακές αποδράσεις, μα όσο το δυνατόν περισσότερο μπορείτε, αφιερώστε χρόνο στα παιδιά! Το παιδί θέλει τον γονιό του και το κενό αυτό, δε γεμίζει με χρήματα και δώρα.

Μαρία Χαρίτου

About Μαρία Χαρίτου

Από πολύ μικρή, έμαθα να υπάρχω μέσα από τις τέχνες! Τραγουδάω τις χαρές μου, χορεύω tango τις λύπες μου, εκφράζομαι μέσα από τη μουσική μου και γεννάω εικόνες με την πένα μου! Μη με ρωτήσετε ποτέ ποια από όλες αγαπώ περισσότερο γιατί δεν έχω απάντηση! Όλα τα παραπάνω, συν το ελεύθερο και αδάμαστο πνεύμα μου, φτιάχνουν εμένα! Πηγή έμπνευσής μου είναι ο άνθρωπος, μια και μου αρέσει να τον παρατηρώ μέσα από τις λεπτομέρειες! Το τελείωμα του πρώτου μου βιβλίου με τίτλο «παλεύοντας το σκοτάδι μου», είναι η απόδειξη. Τέλος, οφείλω να σας προειδοποιήσω ότι λατρεύω να δημιουργώ εικόνες και συναισθήματα στο μυαλό και την καρδιά σας!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει