Κεφάλαιο: Παιδί

Τα παιδιά στις μέρες μας, αντί να θαυμάζουν τους γονείς τους για την ιδιότητά τους, το επάγγελμα, τις δεξιότητές τους, τους θαυμάζουν για το “level” που κατάφεραν να φτάσουν στο «τάδε» παιχνίδι στον υπολογιστή.

Είναι τραγικό το πόσο έχουν ξεφύγει τα παιδιά με το διαδίκτυο και τα παιχνίδια , είναι τραγικό το πόσα «ζωντανά πράγματα» χάνουν μένοντας προσκολλημένα στο tablet και το κινητό. Είναι ο ελλιπής χρόνος των γονέων, το μεγάλωμα με τους παππούδες, η κούραση της μέρας που κάνει τους γονείς να δώσουν για λίγο το κινητό στα παιδιά προκειμένου να μείνουν ήρεμα. Ποιος δε το έχει κάνει άλλωστε… όμως δυστυχώς αυτή η αλυσίδα, οδηγεί τα σημερινά παιδιά στην απομόνωση, στη μη σωστή ανάπτυξη του λόγου, ακόμα και στην παιδική παχυσαρκία, με αποτέλεσμα να είναι της μόδας οι παιδοψυχολόγοι, οι λογοθεραπευτές και οι διατροφολόγοι. Ακόμα ένα πρόβλημα από τη νέα μόδα/εξάρτηση, είναι το μπλοκάρισμα της φαντασίας. Τα παιδιά με όλα αυτά τα μέσα, λαμβάνουν έτοιμες εικόνες, δεν φτιάχνουν τις δικές τους, δεν καλλιεργούν τη φαντασία τους, είναι ξανά μασημένη τροφή.

Ξέρω πως είναι δύσκολο για την εποχή που ζούμε, αυτή του άγχους και των ατελείωτων ωρών δουλειάς, να αφιερώσουμε χρόνο για τα παιδική χαρά, βόλτες και οικογενειακές αποδράσεις, μα όσο το δυνατόν περισσότερο μπορείτε, αφιερώστε χρόνο στα παιδιά! Το παιδί θέλει τον γονιό του και το κενό αυτό, δε γεμίζει με χρήματα και δώρα.

Μαρία Χαρίτου

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *