Τα χρόνια της χαμένης θηλυκότητας

Γυναίκα… ταυτόσημο της γέννησης, της μητρότητας, της τρυφερότητας, της αγκαλιάς, του έρωτα και της αγάπης.

Ταυτόσημο της ίδιας της ζωής! Ένα δώρο, μια τιμή και μια ευλογία της φύσης.

Μια ιδιότητα προικισμένη με χάρη και φινέτσα, δύναμη κι ευαισθησία, υπομονή και αρμονία, ομορφιά και καλαισθησία.

Μια ιδιότητα με χίλιους ρόλους και αναπόσπαστο κομμάτι αυτής, τη«θηλυκότητα».

Το σήμα κατατεθέν της γυναικείας φύσης και υπόστασης, που χαρακτηρίζει μια γυναίκα και την ακολουθεί σα σκιά, απ’ τη στιγμή που γεννιέται κι αντικρίζει τον κόσμο για πρώτη φορά.

Μια έννοια που δίνει σε μια γυναίκα, το δικαίωμα της φιλαρέσκειας δίχως έπαρση, στο βαθμό που δεν αγγίζει τη γελοιότητα και την υπερβολή.

Μια ιδιότητα που καλλιεργεί την τέχνη της σαγήνης που γοητεύει, μα δεν κοροϊδεύει, του μυστηρίου που εξιτάρει, μα δεν υποτιμά, του μυστικού που ξυπνά την περιέργεια, μα δεν ψεύδεται και δεν παραπλανεί.

Μια τέχνη που δίνει στη γυναίκα την ασάφεια του μυστηρίου, που αποπνέει πρόκληση, στο μέτρο που γίνεται σπίθα για ν’ ανάψει τη φωτιά της ζεστασιάς και της θαλπωρής.

Μια αστείρευτη πηγή ζωής, κρυμμένη περίτεχνα πίσω από κόκκινο κραγιόν, πυκνές βλεφαρίδες κι ένα βαθύ και υγρό βλέμμα, που αυξάνει τους παλμούς της καρδιάς και που γεννά προσδοκία, ηδονή, πόθο, πάθος, πληρότητα και ολοκλήρωση.

Μια γνώση μυστική, που καλλιεργεί σε μια γυναίκα, το αλάνθαστο ένστικτο που προστατεύει τη γυναικεία φύση της από παγίδες και που της δίνει το αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα, του να μη σπαταλιέται σε ανόητα παζάρια, εκπτώσεις, φτηνά τεχνάσματα και καταστάσεις που δεν την τιμούν και που δεν της δίνουν την αξία που της πρέπει και της αναλογεί.

Μία έννοια που εμπεριέχει το δικαίωμα της άρνησης και της επιλογής, του να προσφέρεται ως πολύτιμο δώρο, μόνο σε όποιον την αφυπνίζει, την εξυψώνει, τη διεκδικεί και καταφέρνει να την κερδίσει.

Ένα έμφυτο χάρισμα, που ένας γνήσιος αρσενικός, με συναίσθηση του ρόλου του, θα διακρίνει, θα ξεχωρίσει, θα σεβαστεί και θα διαχειριστεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να δώσει το κατάλληλο ερέθισμα που θα ξυπνήσει σε μια γυναίκα την επιθυμία να χαρίσει τον εαυτό της, μ’ εκείνο τον μοναδικό τρόπο, που μόνο εκείνη ξέρει και μπορεί.

«Θηλυκότητα»… Μια τέχνη, μια πηγαία και έμφυτη γυναικεία δύναμη, που αξίζει να γοητευτείς, θα θαυμάσεις, ν’ αφυπνίσεις και τέλος να καρπωθείς, έχοντας την επίγνωση πως εκεί θα βρεις την ίδια τη ζωή, την ουσία και το νόημά της.

Μαρία Κουγιουμτζόγλου

Πηγή: https://www.thessalonikiartsandculture.gr/blog/apopseis/ta-chronia-tis-chamenis-thilykotitas-apo-tin-maria-koygioymtzogloy/?fbclid=IwAR3mIUIWqaM_dtJZNU1ttPNDNWxstoHyi2wVD6U55Z7FIpE0fmguFEHUYtk

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *