Ερωτευτείτε. Αγαπηθείτε. Κοιταχτείτε στα μάτια. Εξαϋλωθείτε.

Κάντε σχέση με ανθρώπους και όχι με κινητά. Κι αν ψάχνετε ανθρώπους μέσα από τα κινητά, όταν βρείτε εκείνον τον άνθρωπο που σας αγγίξει πραγματικά και σας κάνει να νιώσετε άνετα μαζί του, οικεία, αφήστε το κινητό παράμερα και δώστε σημασία στον άνθρωπο.

Δώστε σημασία στα απλά πράγματα, γιατί αυτά είναι και τα πιο μεγάλα, τα πιο ουσιαστικά. Ένα χάδι, ένα φιλί, μια αγκαλιά, ένα βλέμμα, ένα χαμόγελο. Τα θεωρούμε δεδομένα και δεν τα υπολογίζουμε, γι’ αυτό όταν κάποια μέρα τα χάσουμε, μόνο τότε θα καταλάβουμε την αξία τους.

Έχουμε δώσει προτεραιότητα στην ύλη και έχουμε παραμερίσει τον άνθρωπο. Επενδύουμε σε λάθος πράγματα κι ακριβώς επειδή μιλάμε για πράγματα, μέσα μας ανθίζει το κενό, το μάταιο, η σκόνη της ύλης.

Πάρτε τον άνθρωπό σας και πηγαίντε μια βόλτα, κάντε έναν περίπατο στα δρομάκια της πόλης, στη θάλασσα, πηγαίντε μαζί στο θέατρο, στον κινηματογράφο, κάντε ένα ταξίδι μαζί, οπουδήποτε, συμπορευτείτε. Γιατί όπως σωστά τραγουδά ο Rod Stewart, «η ζωή είναι σύντομη κι ο χρόνος κλέφτης όταν είσαι αναποφάσιστος, και σαν μια χούφτα άμμου μπορεί να γλιστρήσει μέσα από τα χέρια σου».

Αφιερώστε χρόνο ο ένας στον άλλον. Ακούστε ο ένας τον άλλον. Επικοινωνήστε, συζητήστε, μιλήστε μεταξύ σας για ό,τι σας απασχολεί. Γίνετε η γέφυρα για να γεφυρωθούν τα όποια χάσματα. Αφουγκραστείτε. Ερωτευτείτε. Αγαπηθείτε. Κοιταχτείτε στα μάτια. Εξαϋλωθείτε. Εξελιχθείτε.

Δεν κοστίζει. Αγάπη, ψυχή κι αλήθεια θέλει μόνο.

Maria Voulgari

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *