Ότι κάνω το θέλω σε πολύ, να ξεχειλίζει

Σε μετράω, κάθε μέρα το κάνω κι όσο μου πας κόντρα τόσο το πείσμα μου δυναμώνει.
Οπότε ας κάτσω εδώ να μετρήσω και να τα πούμε ένα χεράκι. Να ξέρεις για μένα δεν υπάρχουν κανόνες και δεν συμβαδίζω με τα πρέπει.

Ξέρω να παίζω κι εγώ, είμαι δυνατή παίχτρια, που άμα δεις πόσο θα τα χάσεις. Απλά δεν γουστάρω να ασχοληθώ γιατί δεν μου αρέσουν τα λίγα, τα μικρά. Ό,τι κάνω, το θέλω σε πολύ. Το θέλω να με πνίγει, να ξεχειλίζει.

Θα σου πρότεινα να μην με ζορίζεις. Εγώ ξέρεις όσο ήρεμη φαίνομαι τόσο το ηφαίστειο που έχω μέσα μου γεμίζει και σιγοβράζει. Την έκρηξη φοβάμαι, που θα τα σαρώσει όλα στο πέρασμά της, για αυτό υπομένω τα κόλπα σου και απλά σε κοιτάω.

Το βλέμμα μου να ξέρεις είναι η πιο δυνατή μου αίσθηση και με αυτό μπορώ να καταφέρω τα πάντα χωρίς καν να ανοίξω το στόμα μου. Χωρίς να σου μιλήσω με την γλώσσα του σώματος. Χωρίς να κάνω το παραμικρό θα στα έχω πει όλα…

Για αυτό σου λέω άσε με στην ησυχία μου και παίξε μπάλα με κανέναν στα μέτρα μου.
Εγώ που λες δεν σε φοβάμαι με τις μπόρες που μου δίνεις, τις αντιμετωπίζω βρίσκοντας απάγκιο. Ούτε σκεπάζομαι άμα κρυώνω, σφίγγω τα δόντια και αντέχω.

Δεν κλαίω δυνατά για να με λυπούνται οι άλλοι, μα μέσα μου. Οπότε κάνε ότι θες μόνο να θυμάσαι σε προειδοποίησα, μαζί μου θα τα βρεις σκούρα, θα σε κουράσω.

Εγώ κυρά ζωή δεν μασάω. Δοκίμασε με όσο θες. Μόνο μην ξεχάσεις. Εγώ όταν σε κοιτάω έτσι, σε μετράω.

Ιωάννα Δαμηλάτη

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *