Το συμβατό της συμφεροντολογικής

Young couple arguing in street

Πόσο δύσκολο εντέλει είναι να εξηγήσεις τον τρόπο σκέψης των ανθρώπων; Να καταλάβεις ρε παιδί μου τι υπάρχει στο μυαλό του άλλου. Ασχέτως του τι θέλεις να αποδεχτείς εσύ. Μεγάλο θέμα προς συζήτηση αυτό, μα ας το για σήμερα. Άλλο θα ψάξουμε παρέα τώρα.

Το τι τελικά κουβαλά ο καθένας στο κεφαλάκι του και πως αυτό θα συγχέεται με τη λογική σκέψη. Αλλά για στάσου υπάρχει η μια αντικειμενική προαναφερθείσα κοινή για όλους; Ίσως όχι!

Διότι ναι μεν υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα στερεότυπα αποδεκτά από τους περισσοτέρους ως προς την ζωή, αλλά όταν αυτά δεν συμβαδίζουν με τις επιθυμίες τους εύκολα μπορούν να παραποιηθούν.

Έτσι ο ορισμός λογική παύει να έχει απόλυτες σταθερές και ίσως δεν θα πρέπει να είμαστε αυστηροί προς αυτήν.

Προσοδοφόρο θα ήταν εν κατακλείδι λοιπόν να κατεβάσουμε τα λάβαρα της απολυτότητας προς αυτήν. Ίσως χρειάζεται να την αντιμετωπίσουμε με λιγότερο αυστηρούς όρους. Με αποτέλεσμα οι σχέσεις των ανθρώπων να γίνονται πιο αληθινές αποκτώντας μια άρτια υπόσταση. Έτσι πρακτικά θα ήταν προτιμότερο τελικά να αντικατασταθεί  το ασυμβίβαστο της λογικής με το συμβατό της συμφεροντολογικής.

Χριστίνα Ρογκάκου

About Χριστινα Ρογκακου

"Καταγόμενη από την Μάνη θεωρητικά θα έπρεπε να έχω ένα δυναμικό χαρακτήρα, κάτι όμως που πάντα έρχεται σε σύγκρουση με τα χαρακτηριστικά του ζωδίου μου “Καρκίνου”. Αθεράπευτα ρομαντική και ονειροπόλα!! Με μια ροπή προς τα ρίσκα και φανατική ακόλουθος της τάσης για την απόκτηση του άπιαστου. Πάντα λάτρευα το να γράφω μιας και με αυτόν τον τρόπο μπορούσα να εκφράσω πάντα τις σκέψεις μου πολύ καλύτερα από το να χρησιμοποιώ τα λόγια! Ερωτευμένη με την ζωή και ανοιχτή στο ότι μπορεί αυτή να μου δώσει."

Μπορεί επίσης να σας αρέσει