Φιλοσοφώντας τo χρόνο που περνάει κι αυτόν που έρχεται

Ο καιρός αγριεύει, τα σύννεφα στο βάθος του ορίζοντα κρύβουν στο σκούρο μπλε άχρωμα τους την Πάρνηθα. Ο αέρας αγριεύει και το κρύο είναι πλέον αφόρητο. Έρχεται χιονιάς! 

Η φύση νεκρώνει περιμένοντας το ξέσπασμα του φαινομένου, οι άδειοι δρόμοι στην καρδιά της πόλης, ακόμα και μέσα στην εορταστική περίοδο δείχνουν την δύναμη του φαινομένου.

Κλεισμένοι σπίτι το βράδυ, ακούγοντας τον άνεμο να σφυρίζει ενώ ταρακουνάει της σιδεριές και τα τεντοπανα. Απαλή ροκ μουσική στο ραδιόφωνο και ένα ποτήρι μαύρη μπύρα εκλεκτής ποιότητας να σου κρατάνε συντροφιά καθώς η φλόγα από το τζάκι σιγοκαίει και η μυρωδιά από το καμένο ξύλο να ανοίγει την όρεξη για καπνιστό λουκάνικο και κάστανα ψημένα στην φωτιά.

Με την πένα στο χέρι να περνάς το περνάς το βράδυ, με έμπνευση και βαθιές σκέψεις. Φιλοσοφώντας την κάθε στιγμή, ο χρόνος που πέρασε, ότι έζησες και έγιναν αναμνήσεις. 

Σχέδια για το έτος που έρχεται, τι θέλεις να πετύχεις; Τι στόχους θέτεις; 

Η απόλυτη ησυχία σύμμαχος στην προσπάθεια αυτογνωσίας, την ώρα που διεισδείς στα βαθύτερα του εαυτού σου αντιλαμβάνεσαι ποιος είσαι, την δύναμη που κρύβεις μέσα σου.  Ανακαλύπτεις τα ελαττώματα και τα προτερήματα γνωρίζοντας ποιος είσαι.

Αφήνοντας μόνο το φως από την φωτιά στο τζάκι, ο φυσικός αυτός φωτισμός η μυρωδιά από το καμένο ξύλο και το τσιτσίρισμα της φωτιάς να χαλαρώνουν, η χειμωνιατικη ατμόσφαιρα και η φυσική ζεστασιά να σε αποκοιμίζουν ευχάριστα. 

Η φωτιά να σιγοκαίει μέχρι να αργοσβήσει και ο ηχος της να ενσωματώνεται στα όνειρα δημιουργώντας όμορφες και αισιόδοξες εικόνες. 

Νίκος Μιχαλόπουλος 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *