4 Φεβρουαρίου 2019
Share

Leonardo da Vinci: Τίποτα δεν μπορεί να αγαπηθεί ή να μισηθεί αν πρώτα δεν κατανοηθεί

Ένας άνθρωπος ξεχωριστός και τόσο ιδιαίτερος, αυτός που άφησε το όνομα του γραμμένο στην ιστορία με χρυσά γράμματα, Leonardo da Vinci.

Αυτός λοιπόν που είχα ακούσει πολλές φορές το όνομα του και είχα συγκλονιστεί από το εύρος της καλλιτεχνικής μα και επιστημονικής του προσφοράς. Μα σίγουρα ποτέ δεν περίμενα πως θα αντικρίσω μια τέτοια μεγάλη κληρονομιά προς την ανθρωπότητα μέχρι να με οδηγήσουν τα βήματα μου στην έκθεση που έχει δημιουργηθεί για αυτόν.

500 years genius. Το πρώτο που αντίκριζες στην είσοδο ήταν αυτό συνοδευόμενο με το όνομα του. Εκείνη την στιγμή λοιπόν μια ρίγη με διαπέρασε χωρίς όμως να μπορώ να φανταστώ το τι αυτός εντέλει είχε πράξει στην ζωή του μέχρι να ξεκινήσω την περιπλάνηση ανάμεσα στα έργα του. Κατά την διάρκεια της επίσκεψης μου ο γνωστός δημιουργός της μυστηριώδους Μονά Λίζα στο ευρύ κοινό, άρχισε να παίρνει πολλές ιδιότητες μέσα από τα εκθέματα του.

 Leonardo da Vinci. O ζωγράφος, μηχανικός, αστρονόμος, φιλόσοφος, ανατόμος, μαθηματικός, γλύπτης, πολυμαθής, αρχιτέκτονας, πολιτικός μηχανικός, διπλωμάτης, εφευρέτης, συνθέτης, ποιητής, μουσικός, φυσικός, φυσιολόγος.

Αυτός λοιπόν ο καθηλωτικός. Εκείνος που σε κάνει να μένεις με το στόμα ανοιχτό απορώντας πότε πρόλαβε να τα δημιουργήσει όλα αυτά στα μόλις 65 χρόνια που έζησε. Αλλά και για αυτό είχε την απάντηση του.

Ο χρόνος διαρκεί αρκετά για όποιον θέλει να τον χρησιμοποιήσει. Leonardo da Vinci

Πραγματικά πιστεύω πως όσα και να σου γράψω για τα άπειρα δημιουργήματα του, δεν θα μπορέσω να αποτυπώσω την αξία τους. Μα ίσως το μόνο που θα μπορούσα να σου δώσω είναι ένα ερέθισμα για να μπεις ο ίδιος στην περιέργεια να τον γνωρίσεις.

Έτσι αν θες κράτα κάτι από μένα, έξυπνοι και ταλαντούχοι άνθρωποι γεννιούνται συχνά, αλλά ο τίτλος ιδιοφυΐα σπάνια δίνεται σε κάποιον με όλη την σημασία της λέξης. Όμως αν με ρωτούσες για το συνώνυμο της με βεβαιότητα θα σου απαντούσα.. Leonardo da Vinci.

 

Χριστίνα Ρογκάκου

About Χριστινα Ρογκακου

"Καταγόμενη από την Μάνη θεωρητικά θα έπρεπε να έχω ένα δυναμικό χαρακτήρα, κάτι όμως που πάντα έρχεται σε σύγκρουση με τα χαρακτηριστικά του ζωδίου μου “Καρκίνου”. Αθεράπευτα ρομαντική και ονειροπόλα!! Με μια ροπή προς τα ρίσκα και φανατική ακόλουθος της τάσης για την απόκτηση του άπιαστου. Πάντα λάτρευα το να γράφω μιας και με αυτόν τον τρόπο μπορούσα να εκφράσω πάντα τις σκέψεις μου πολύ καλύτερα από το να χρησιμοποιώ τα λόγια! Ερωτευμένη με την ζωή και ανοιχτή στο ότι μπορεί αυτή να μου δώσει."

Μπορεί επίσης να σας αρέσει