8 Μαρτίου 2019
Share

Εκείνοι οι άνθρωποι, οι μονίμως “άκου εμένα εγώ ξέρω”

Έλα ρε φίλε μου εσύ που όλα τα ξέρεις και τα πάντα γνωρίζεις, να μου πεις πως έχουν τα πράγματα! Έρχεσαι ε; Βρε καλώς τον! Μεταλαμπάδευσε μας τις γνώσεις σου, να φωτιστούμε και όλοι οι υπόλοιποι, οι άσχετοι. Όπα γιατί στραβώνεις τώρα, κάτι δεν σου αρέσει στο ύφος μου. Συγνώμη το κόμπλεξ της κατωτερότητας με οδηγεί σε απρέπειες. Άφησε με μόνο να εκφράσω την φτωχή μου γνώμη για σένα!

Θαυμάζω και χαίρομαι πολύ τους ανθρώπους που έχουν γνώσεις σε πολλά θέματα. Απολαμβάνω να ρουφάω από αυτούς, αυτά που γνωρίζουν και εγώ δεν τα ξέρω. Κι ειλικρινά πάντα στην ζωή μου, με ευχαριστεί να μαθαίνω κάτι νέο. Ανοίγει έτσι το μυαλό μου και νιώθω να γίνομαι καλύτερος άνθρωπος. Μ’ αρέσουν εκείνα τα άτομα, γιατί αυτοί έχουν κάτι μαγικό και ξεχωρίζουν από τους άλλους. Μιλάνε μα και ακούνε. Μέγα προτέρημα αυτό κι αυτοί το κατέχουν. Είναι ταπεινοί, δεν έχουν την ανάγκη της επιβεβαίωσης. Κι αυτό πραγματικά είναι που τους κάνει να διαφέρουν. Μα δυστυχώς όμως υπάρχουν και οι «άλλοι», οι φωστήρες, αυτοί οι πανταχού παρών και τα πληρών. Αλλουνού παπά ευαγγέλιο αυτοί και τι ευαγγέλιο ε; Φανταχτερό και αυτόφωτο σε όλη του την μεγαλοπρέπεια!

Γιατί όμως ξίνισες χαρά μου; Ποιος σε πείραξε; Εγώ, μα γιατί; Κάπου αναγνώρισες τον εαυτό σου στα προλεγόμενα και όχι μόνο αυτό, κατάλαβες και σε ποια από τις δυο κατηγορίες συμπεριλαμβάνεσαι; Μπράβο σου και σου βγάζω και το καπέλο, αλλά ήταν φυσικό να καταλάβεις, είπαμε εσύ είσαι φωτεινός παντογνώστης. Το θέμα μου είναι άλλο όμως, γιατί κατεβάζεις μουτράκια; Πονάει η αλήθεια άμα στην πουν, μα αυτή είναι και εσύ έκανες τις επιλογές σου για να οδηγηθείς σε αυτό που είσαι. Κι αν αυτό επηρέαζε μόνο εσένα, μαγκιά σου! Όταν όμως πας να επιβάλλεις και στους άλλους να σε ανέχονται έτσι, έχεις μεγάλη πιθανότητα να γίνεις δέκτης ενός φάσκελου περιποιημένου, μετά συγχωρήσεως.

Όμως το μεγαλύτερο αστείο του πράγματος, ξέρεις ποιο είναι; Λίγα πράγματα γνωρίζεις πραγματικά και μέσα σου το ξέρεις. Κι αυτό είναι που σε ενοχλεί περισσότερο από όλα! Γι’ αυτό ξίνισες λοιπόν, γιατί είναι δύσκολο να σου λένε την σκληρή αλήθεια κατάμουτρα. Διότι, θα υπάρξουν κι εκείνοι που θα σταθούν απέναντι σου και θα γελάσουν κοιτώντας σε. Και δεν θα σου αρέσει καθόλου αυτό, μα στο χέρι σου είναι να αλλάξεις το γελοίο της εικόνας σου. Μα ένα θα είναι πάντα το μέγα ερώτημα! Θες να το κάνεις ή μάλλον μπορείς;    

Χριστίνα Ρογκάκου

About Χριστινα Ρογκακου

"Καταγόμενη από την Μάνη θεωρητικά θα έπρεπε να έχω ένα δυναμικό χαρακτήρα, κάτι όμως που πάντα έρχεται σε σύγκρουση με τα χαρακτηριστικά του ζωδίου μου “Καρκίνου”. Αθεράπευτα ρομαντική και ονειροπόλα!! Με μια ροπή προς τα ρίσκα και φανατική ακόλουθος της τάσης για την απόκτηση του άπιαστου. Πάντα λάτρευα το να γράφω μιας και με αυτόν τον τρόπο μπορούσα να εκφράσω πάντα τις σκέψεις μου πολύ καλύτερα από το να χρησιμοποιώ τα λόγια! Ερωτευμένη με την ζωή και ανοιχτή στο ότι μπορεί αυτή να μου δώσει."

Μπορεί επίσης να σας αρέσει