11 Μαρτίου 2019
Share

Είναι όλα τους παιδιά μου

Λένε πως στην ζωή σου, το επάγγελμα που θα επιλέξεις να κάνεις πρέπει να είναι αυτό που κουμπώνει με την ψυχή σου. Εκείνο που θα απολαμβάνεις, αυτό που κάνοντας το θα παύει να είναι μια απλή εργασία για σένα. Έτσι δεν θα ξανά χρειαστεί ποτέ να δουλέψεις, απλά θα υπηρετείς αυτό για το οποίο είσαι πλασμένος. Αν με ρωτήσεις λοιπόν θα σου πω, πως από τότε που άρχισα να καταλαβαίνω τον εαυτό μου ένας δρόμος ήταν εκείνος που είχε οριστεί για το μέλλον μου.
 
Η διδασκαλία, ναι εκείνη που θα έκανε εμένα την ίδια αρχικά καλύτερο άνθρωπο. Από πιτσιρίκα με θυμάμαι να βλέπω παιδάκια και αμέσως η διάθεση μου να ανεβαίνει κατακόρυφα. Λες κι εκείνα κρατούν το μαγικό φίλτρο της ευτυχίας μου στα χέρια τους. Και πραγματικά κάπου εκεί νομίζω βρίσκεται η αλήθεια. Διότι δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν την ανακούφιση που νιώθει η ψυχή μου, όταν βρίσκομαι κοντά τους. Κάθε έγνοια, κάθε άσχημη σκέψη απλά φεύγει από το μυαλό μου μόλις κάτσουμε παρέα και ανοίξουμε τα βιβλία μας. Γινόμαστε δυο άνθρωποι που πέρα από τα διαβάσματα και την μελέτη μας, μιλάμε σε μια άλλη γλώσσα που καταλαβαίνουμε μόνο εμείς.
 
Τα αποκαλώ παιδάκια μου και αυτό είναι από τα πιο ειλικρινή και βαθιά συναισθήματα μου δοσμένο. Φυσικά η κυρία μερικές φορές μπορεί να γίνει γκρινιάρα και φωνακλού, αλλά κι αυτό είναι γιατί μέσα στο κάθε ένα βλέπω την άνοδο που μπορεί να πραγματοποιήσει. 
Νόμος μου είναι πως κανένα παιδί δεν είναι χαζό κι αυτή η σιγουριά είναι που με κάνει να θέλω να ανεβάζω σιγά σιγά τον πήχη. Και ξέρεις πιο είναι το υπέροχο σε αυτή την συμμαχία, καταλαβαίνουν και αυτά το πόσο πολύ τα αγαπώ και πόσο καμαρώνω σε κάθε επιτυχία τους.
 
Να σου πω όμως και κάτι άλλο; H μεγαλύτερη ανταμοιβή μου είναι όταν πηγαίνω για μάθημα και μου χαμογελάνε μόλις με δουν, μα και όταν φεύγω εκείνο το να προσέχετε κυρία που γεμίζει δάκρυα χαράς τα μάτια μου. 
 
Έτσι δεν ξέρω αν ποτέ θα καταφέρω να αποκτήσω τα δικά μου παιδιά, κάτι που εύχομαι ολόψυχα. Μα πάντα θα υπάρχουν εκείνα τα υπέροχα πλάσματα, που η σκέψη και η παρουσία τους στην ζωή μου θα με κάνουν ευτυχισμένη.   
 
Χριστίνα Ρογκάκου

About Χριστινα Ρογκακου

"Καταγόμενη από την Μάνη θεωρητικά θα έπρεπε να έχω ένα δυναμικό χαρακτήρα, κάτι όμως που πάντα έρχεται σε σύγκρουση με τα χαρακτηριστικά του ζωδίου μου “Καρκίνου”. Αθεράπευτα ρομαντική και ονειροπόλα!! Με μια ροπή προς τα ρίσκα και φανατική ακόλουθος της τάσης για την απόκτηση του άπιαστου. Πάντα λάτρευα το να γράφω μιας και με αυτόν τον τρόπο μπορούσα να εκφράσω πάντα τις σκέψεις μου πολύ καλύτερα από το να χρησιμοποιώ τα λόγια! Ερωτευμένη με την ζωή και ανοιχτή στο ότι μπορεί αυτή να μου δώσει."

Μπορεί επίσης να σας αρέσει