Κι όταν πάψεις να πιστεύεις στους ανθρώπους, τίποτα δεν σε ενοχλεί

Τα πράγματα είναι απλά λέει, εμείς τα κάνουμε δύσκολα. Μα από την άλλη λέει το καλό πράγμα αργεί να γίνει. Σοφά και τα δύο αρκεί να τα χωνέψεις πρώτα. Πώς το κάνεις αυτό; Θα μεγαλώσεις και θα μάθεις λέγανε οι παλιοί και να που το’ κανες.
 
Μάτωσες λίγο στην διαδρομή γιατί πίστεψες σε αυτό που σου είχαν πει από μικρό. Ξέρεις αυτό το όμορφο ροζ που λέει ότι δίνεις παίρνεις σε αυτή τη ζωή για αυτό φρόντισε εσύ πρώτα να δίνεις καλοσύνη. Πίστεψες λοιπόν σε αυτό κι είχες ανοίξει τις εσωτερικές σου αποθήκες και μοίραζες. Χαμογελούσες και σκεφτόσουν κοίτα να δεις δίκιο είχαν. Ο κόσμος είναι χαρούμενος στο να παίρνει και να.
 
Όπα απότομη πτώση  από το ροζ μονόκερο. Τι χάλασε στη συνταγή; Γιατί καλά το έδωσες το καλό και μια χαρά το πήραν. Αλλά εκεί που εσύ στη δύσκολη στιγμή ήσουν σίγουρος για την ανταπόδοση έμεινες με τη χαρά. Κι άρχισες να ψάχνεις το βραβείο της ανοιχτής παλάμης να στο χαρίσεις. Έτσι αφού το στόλισες να το καμαρώνεις και το μούλιασες στο δάκρυ ήρθε η απάθεια.
 
Μην ανησυχείς δεν άρχισες να τρελαίνεσαι φυσική άμυνα του οργανισμού είναι. Την οποία αποκτάς μόνο μεγαλώνοντας και δυστυχώς την μαθαίνεις βιωματικά. Δεν βαριέσαι, κάλλιο αργά παρά ποτέ. Γιατί καλώς ή κακώς όταν πάψεις να πιστεύεις στους ανθρώπους τίποτα, δεν σε ενοχλεί.
 
Χριστίνα Ρογκάκου

About Χριστινα Ρογκακου

"Καταγόμενη από την Μάνη θεωρητικά θα έπρεπε να έχω ένα δυναμικό χαρακτήρα, κάτι όμως που πάντα έρχεται σε σύγκρουση με τα χαρακτηριστικά του ζωδίου μου “Καρκίνου”. Αθεράπευτα ρομαντική και ονειροπόλα!! Με μια ροπή προς τα ρίσκα και φανατική ακόλουθος της τάσης για την απόκτηση του άπιαστου. Πάντα λάτρευα το να γράφω μιας και με αυτόν τον τρόπο μπορούσα να εκφράσω πάντα τις σκέψεις μου πολύ καλύτερα από το να χρησιμοποιώ τα λόγια! Ερωτευμένη με την ζωή και ανοιχτή στο ότι μπορεί αυτή να μου δώσει."

Μπορεί επίσης να σας αρέσει