Αναλύοντας ..τον έρωτα

Μπορείς να συνειδητοποιησεις πολλά και διάφορα θέματα και να κατανοήσεις κάποιες καταστάσεις, αλλά όταν έρχεσαι αντιμέτωπος με κάτι το οποίο νομίζεις ότι γνωρίζεις αλλά προ εκπλήξεως δεν μπορείς να καταλάβεις διότι εν τέλη δεν έχεις ιδέα περί τίνος πρόκειται. Λες χαρακτηριστικά “Πως την πάτησα έτσι”.

 

Αυτό οφείλετε σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό στην απερίσκεπτη σιγουριά που καταλαμβάνει το κάθε άτομο που θα πει ότι είναι γνώστης αλλά και στην ημιμάθεια περί του θέματος.

 

Σε καμία περίπτωση δεν είμαι ειδικός περί του θέματος που θα αναλύσω παρακάτω, απλά διατυπώνω την άποψη μου με βάση προσωπικών εμπειριών καθώς και επιστημονικών ερευνών αλλά και άρθρων που έχω διαβάσει κατά καιρούς.

 

Αγαπητοί αναγνώστες και αναγνώστριες.

Το ενδιαφέρον, ο έρωτας, το πάθος και η αγάπη, τέσσερις έννοιες διαφορετικές η μία από την άλλη οι οποίες μαζί δημιουργούν μία θύελλα φωτιάς που καίει τα πάντα στο διάβα της και κάνει στάχτη κάθε εμπόδιο και κάθε ενδοιασμό και μέσα από το γκρίζο αυτό τοπίο γίνεται η αναγέννηση των πιο αγνών αισθημάτων που θα βιώσεις.

 

Ερχόμαστε λοιπόν στο ερώτημα.

Το αν κάνεις έρωτα με το αντίθετο φύλο δε θα δημιουργήσεις αισθήματα για το συγκεκριμένο άτομο. Πολλοί το πιστεύουν αυτό έχοντας το παραθυράκι τις ελεύθερης σχέσης ή της λεγόμενης “Φίλοι με πλεονεκτήματα” δίνοντας υπόσχεση τήρησης της σχέσης χωρίς συναίσθημα.

Αυτοί αγαπητοί μου πρώτα από όλα κοροϊδεύουν τον ίδιο τους τον εαυτό και σε δεύτερη φάση τον άνθρωπο που έχουν απέναντί τους. Πάμε λίγο να το εμβαθύνουμε για να δούμε το συμπέρασμα.

 

Το να κάνεις έρωτα σε ένα πλάσμα θεϊκό όπως είναι η γυναίκα, δεν είναι απλά μια πράξη πρωτόγονης ανάγκης, όπως πιστεύει η πλειοψηφία, στην πραγματικότητα είναι μία τελετή στην οποία σώμα και ψυχή γίνονται ένα.

Καθώς λοιπόν αργά ανακαλύπτεις τα κρυφά μονοπάτια του κορμιού της νιώθεις μία φλόγα μέσα σου να μεγαλώνει και όσο ποιο μακριά πηγαίνεις όσο ποιο βαθιά πέφτεις, χάνεσαι μέσα στον ατέλειωτο ωκεανό της.

 

Ο δεσμός ανάμεσα σε αυτόν τον συνδυασμό και στα συναισθήματα που δημιουργούνται είναι αναπόφευκτος. Όταν καταθέτεις σώμα , ψυχή και νου αυτά τα οποία κατέχεις από την πρώτη στιγμή της ζωής σου ζεσταίνεις τον χειμώνα που καθιερώθηκε από την μοναξιά σου.

Τα αισθήματα είναι σαν σπόρος, όλοι έχουμε, μερικοί επιλέγουν να τα αγνοήσουν, αυτό δε σημαίνει ότι ο σπόρος δε θα ριζώσει και εντέλει να ανθίσει.

 

Από μία άλλη οπτική γωνία τα πάντα ξεκινάνε από τις ορμόνες και τους νευριδιαβιβαστες, τα οποία κατέχουμε όλοι μας. Αυτά τα δύο λοιπόν είναι οι ταχυδρόμοι του εγκεφάλου μέσω του ενδοκρινικού συστήματος, με αποτέλεσμα την δημιουργία των αισθημάτων από τους τέσσερις πυλώνες που προαναφέραμε.

Τεστοστερόνη και οιστρογόνα κατακλύζουν τον εσωτερικό σου κόσμο στο πλατό της επιθυμίας και ξεκινάει ο τίτλος του ενδιαφέροντος. Βασικοί πρωταγωνιστές σε κομβικό ρόλο η αδρεναλίνη και η κορτιζόνη, έρχονται και σε καθηλώνουν καθώς παρακινούν το πάθος που σε διακατέχει.

Ο έρωτας παίρνει θέση στη συνέχεια για να σε παγιδέψει μέσω των επινεφριδίων, κατακλύζοντας έτσι το σώμα με ορμόνες έντασης. Απόλαυση σε αυτό το κομμάτι διοχετεύει η ντοπαμίνη. Τίτλους τέλους κατεβάζει η σεροτονίνη. Η χημική ουσία της αγάπης που αντλείται από το συνεχόμενο ενδιαφέρον για το ταίρι σας.

 

Οπότε πρωταρχικά μην κοροϊδευόμαστε, κανένας δεν είναι άβουλο, αναίσθητο ον.

Εάν φοβάστε να το αποδεχτείτε είναι δικός σας θέμα, δεν σημαίνει όμως ότι δεν αισθάνεστε επειδή το λέτε.

Γνωρίζοντας κάποια πράγματα περί του θέματος, μπορείτε να επιλέξετε την χημική απομόνωση. Έτσι περπατάτε σε ένα τεντωμένο σχοινί ζώντας στα όρια της κατάθλιψης.

G.G

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *