Πότε πέφτουν οι μάσκες:

Ξέρεις πότε πέφτουν οι μάσκες;

Όταν πάψουν να εξυπηρετούν το σκοπό τους. Όταν σταματάνε πια να έχουν όφελος από σένα, όταν αισθανθούν πως το πρόσωπό τους κάτω απ’ αυτή, έχει ιδρώσει από την πολυκαιρισμένη όψη τους. Ως τότε, δεν έχεις ιδέα για τη μεταμφίεση τούτη, βλέπεις η μάσκα είναι καλά προσαρμοσμένη χρόνια τώρα, που δεν την ξεχωρίζεις από το κανονικό πρόσωπο!

Και ξαφνικά ξημερώνει! Και το παιχνίδι τελειώνει απότομα, λες και κάποιος τράβηξε την πρίζα. Τότε έρχεσαι αντιμέτωπος με μια σκληρή , άδεια και ρηχή ύπαρξη. Είναι η στιγμή που θυμάσαι εκείνη την τελευταία συμβουλή, και γίνεται η αφορμή για ένα πιο «ειδικό» ξεκαθάρισμα. Εκεί, απαντάς μέσα σου όλα τα αναπάντητα ερωτήματα που σε μπέρδευαν όλον αυτόν τον καιρό. Σου συστήνουν επιτέλους το αληθινό πρόσωπο μέσα από ένα σοκαριστικό ξεδίπλωμα και όλα ξαφνικά μοιάζουν να βγάζουν νόημα. Στο τέλος, σχεδόν δικαιολογείς τη μάσκα για τον τρόπο που δρούσε, γιατί τώρα ξέρεις την παθολογία που κρύβεται κάτω από αυτήν. Έτσι είναι οι άνθρωποι φίλε μου, κρύβουν τις διαταραχές τους κάτω από προσωπεία. Άλλοτε με περίτεχνο τρόπο και άλλοτε με πιο ατσούμπαλο.

Μην προσπαθήσεις ποτέ να τραβήξεις από κανέναν άνθρωπο τη μάσκα του. Είναι η ασφάλειά του, είναι η άμυνα που υψώνει για να προστατεύεται από τον επικείμενο εξωτερικό κίνδυνο, ενώ δε γνωρίζει καν για την ύπαρξη, το μέγεθος και τη σοβαρότητα του ίδιου του του προβλήματος. Εξάλλου, η μάσκα, προσαρμόζει μόνο σε ανεκπαίδευτα πρόσωπα. Αυτό, να μην το ξεχάσεις ποτέ!

Μαρία Χαρίτου

About Μαρία Χαρίτου

Από πολύ μικρή, έμαθα να υπάρχω μέσα από τις τέχνες! Τραγουδάω τις χαρές μου, χορεύω tango τις λύπες μου, εκφράζομαι μέσα από τη μουσική μου και γεννάω εικόνες με την πένα μου! Μη με ρωτήσετε ποτέ ποια από όλες αγαπώ περισσότερο γιατί δεν έχω απάντηση! Όλα τα παραπάνω, συν το ελεύθερο και αδάμαστο πνεύμα μου, φτιάχνουν εμένα! Πηγή έμπνευσής μου είναι ο άνθρωπος, μια και μου αρέσει να τον παρατηρώ μέσα από τις λεπτομέρειες! Το τελείωμα του πρώτου μου βιβλίου με τίτλο «παλεύοντας το σκοτάδι μου», είναι η απόδειξη. Τέλος, οφείλω να σας προειδοποιήσω ότι λατρεύω να δημιουργώ εικόνες και συναισθήματα στο μυαλό και την καρδιά σας!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει