Αυτή τη φορά θα φύγω!

Αυτή τη φορά θα φύγω!

Δεν έχω χρόνο να σου μιλήσω, πρέπει να φύγω. Ναι σίγουρα πρέπει να φύγω, αυτό είχα πει. Πρέπει να φύγω. Διάολε που πήγαν τα κλειδιά μου; Μήπως δεν έχω βενζίνη; Πλήρωσα τους τελευταίους λογαριασμούς; Άι σιχτίρ είναι όλα γεμάτα κούτες. Καμία οργάνωση.

Δεν έχει νόημα να κλαίω στο πάτωμα, πρέπει να σηκωθώ, ήρθε η ώρα. Τι με κοιτάς έτσι; Τα είχαμε συμφωνήσει, είχαμε πει πως ό,τι δε λύνεται πρέπει να κόβεται. Μην έχεις το βλέμμα που πάντα με γυρνάει πίσω. Όχι αυτή τη φορά! Αν σε αγάπησα; Πολύ. Ίσως είχα ξεχάσει να το αναφέρω, ίσως δε μου είχες δώσει και συ το πάτημα να σου το πω. Πάρε τα μάτια σου από πάνω μου, με κάνουν να μετανιώνω.

Δεν γίνεται να ζούμε σε επανάληψη. Οι σχέσεις δεν είναι παλιά χιλιοπαιγμένα σίριαλ. Δε γίνεται να ζεις τα ίδια και τα ίδια. Και αν θες να κάνεις κάτι κινηματογραφικό, κάνε τη σχέση σου να μοιάζει με ταινία με ευτυχισμένο τέλος, όπως το’ χες ονειρευτεί. Καν’ το όμως μόνος σου, εγώ ηθοποιός δεν θα μπορούσα να γίνω ποτέ, χρειάζεται ταλέντο στην υποκριτική και εγώ δεν το’ χω.

Έχω μάθει να φεύγω από κάπου αληθινή, όπως ακριβώς έρχομαι. Ποτέ δε φεύγεις αλώβητος, αν έχεις μέσα σου ίχνη συναισθηματισμού, πάντα όμως πρέπει να βρίσκεις τη δύναμη να φεύγεις με την ίδια αξιοπρέπεια που ήρθες. Μη σκύβεις το κεφάλι, δε φταις εσύ. Δε φταις τουλάχιστον τόσο όσο πιστεύεις. Κάποια πράγματα δεν είναι γραφτά να γίνουν, και όσο και να πιέζεις είναι καταδικασμένα σε αποτυχία. Δεν μας ταίριαξε αυτή η λέξη, δε χρειάζεται να τη συντηρούμε πια στο λεξιλόγιο μας…

Κοίτα να προσέχεις και άσε το χρόνο να σε λυτρώσει. Δεν ήμουν εγώ αυτή που έψαχνες και δε θα γινόμουν ποτέ. Λυπάμαι αν σε απογοητεύω, πρέπει να φύγω, αυτή τη φορά πρέπει όντως να φύγω. Το κάνω και για τους δυο μας. Γαμώτο! Δεν έχω βενζίνη…

Βαλέρια Γιώτη

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *