Αναζητώντας τη σταθερότητα, παίρνεις τη ζωή στα χέρια σου

Μεγάλωσα. Αλλάξανε οι έννοιες μου, τα πράγματα που με επηρεάζουν πια, αυτά που επιλέγω να δώσω σημασία. Καμιά φορά αναζητώ την ανέμελη ζωή και τον παλιό μου εαυτό, μα και οι δυο βρήκαν τρόπο να κρυφτούν χωρίς να αποχαιρετήσουν. Αλλάξανε και οι σχέσεις μου. Έγινα επιλεκτική. Επιλέγω σε ποιον θα επιτρέψω να με πλησιάσει, επιλέγω σε ποιον θα δώσω ένα κομμάτι του εαυτού μου και δέχομαι πλήρως τις συνέπειες που έχει το να βάλεις κάποιον στη ζωή σου.
 
Μεγαλώνοντας συνειδητοποιείς πως η ζωή δεν έχει να σου πει και πολλά αν δεν έχεις με ποιον να τα μοιραστείς. Όλα όσα έκανες, σε έφτασαν στο σήμερα, σε χτίσαν δυνατό, να μη φοβάσαι μπόρες. Έρχεται όμως η στιγμή που θες να βρεις το λιμάνι σου. Ένα λιμάνι με σταθερά θεμέλια που δεν το απομακρύνουν τα κύματα. Θες ανθρώπους που δε θα πηγαινοέρχονται στη ζωή σου, αλλά θα μένουν δίπλα σου μόνιμα, που θα φτιάξετε μια ζωή μαζί. Θες ανθρώπους που ταιριάζουν σε σένα και στα θέλω σου και όχι εκείνους που θα προσπαθήσουν να σε προσαρμόσουν στα γούστα τους.
 
Ζήσε με ό,τι αληθινό έχεις κερδίσει και σου παρέχεται. Μην αφήνεις κανέναν να πατήσει στις ανάγκες σου, βρες εκείνους που έχουν ανάγκη να πορεύεστε μαζί, να λειτουργείτε μαζί, να έχετε ανάσα κοινή.
Μεγάλωσα και δε ζητάω υποκατάστατα ζωής, δημιουργώ απ’ την αρχή τη ζωή που επιθυμώ και άργησα να καταλάβω ότι μου αξίζει… Ριζώνω σε έδαφος πρόσφορο που θα αποδώσει καρπούς. Δεν είναι επιτρεπτή οποιαδήποτε εμμονή στο παρελθόν. Οι στιγμές έρχονται και φεύγουν και κανείς δεν προχώρησε μπροστά κοιτάζοντας μόνο πίσω.
 
Σου αξίζει πάντοτε, ό,τι περιμένεις, μα κάποιες φορές τα πράγματα έρχονται αλλιώς, η ζωή έχει νικητές και ηττημένους. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να επιλέξεις πλευρά και να αρχίσεις να λειτουργείς για σένα, αργά και σταθερά, μέχρι να πάρεις αυτό που ζητάς, μέχρι οι επιθυμίες σου να πραγματοποιηθούν, μέχρι η σταθερότητα να αγκαλιάσει την ψυχή σου.
 
Οι σταθεροί άνθρωποι εμπνέουν εμπιστοσύνη, είναι αξιόπιστοι και προκαλούν αισθήματα ασφάλειας. Έχεις νιώσει ποτέ κάτι ουσιαστικότερο από την ασφάλεια;
 
Βαλέρια Γιώτη

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *