Το αδιέξοδο

Δες! Νύχτωσε έξω.

Όταν τα φώτα σβήσουν πια και η ησυχία απλωθεί απ’ άκρη σ’ άκρη, θα βρεθώ πάλι να παλεύω με τους δαίμονες της μοναξιάς μου. Τα δάκρυα θα κυλήσουν, θα μουσκέψουν το μαξιλάρι μου και όταν πλέον στερέψουν και η θύμηση σου έχει σβηστεί, θα αφεθώ σ’ έναν ύπνο γαλήνιο.

Έτσι όμως για να σε προλάβω, δεν είναι όλα τα βράδια μου έτσι ανήσυχα. Η θύμησή σου έχει αρχίσει πλέον να ξεθωριάζει κάθε μέρα ολοένα και περισσότερο. Φρόντισες εσύ άλλωστε γι’ αυτό με τη διαρκή απουσία σου.

Τώρα που εγώ και αυτή γίναμε φίλες πια, μια τελευταία χάρη θα’ θελα να σου ζητήσω. Αν έστω και λίγο ποτέ σου μ’ αγάπησες, μη σου περάσει ποτέ ξανά απ’ το μυαλό να επιστρέψεις και πάλι εδώ… Συνέχισε το δρόμο σου και άσε με να βρω το δικό μου, γιατί αν ξαναγυρίσεις, θα σε ξαναδεχτώ και θα ξαναμπλέξουμε οι δύο μας. Και ξέρεις και συ καλά όπως και εγώ, πως μόνο σε αδιέξοδο οδηγεί αυτό και θέλω να βγω από αυτό.

Ένα αδιέξοδο που με οδήγησε η μοναξιά που άφησες να με τυλίξει μετά από την ξαφνική σου φυγή για μια φορά ακόμη. Άραγε σκέφτηκες ποτέ σου πως μπορεί να ένιωθα κάθε φορά που χωρίς λόγο, αλλά και χωρίς καμία εξήγηση εσύ απλά χανόσουν; Πόσες σκέψεις βασάνιζαν το μυαλό μου και πόσα γιατί; Κι αν είχα πάρει απάντηση για μια έστω φορά, ίσως να είχα αποδεχτεί την πραγματικότητα λίγο πιο εύκολα. Αν είχες βέβαια το θάρρος να με αντιμετωπίσεις καρδιά μου, γιατί εσύ το μόνο που είχες μάθει μέχρι τώρα, όπως φαίνεται, είναι να λειτουργείς σαν λιποτάκτης.

Έφτασε η ώρα όμως. Το τέλος θα μπει και μη θαρρείς πως είναι ένα απλό καπρίτσιο και θα μου αλλάξεις γνώμη. Δεν θα σου επιτρέψω να παίξεις ξανά με την καρδιά μου όσο κι αν τώρα με πονάει. Τώρα που ξέρω πολύ καλά τι μου αξίζει, ήρθε η ώρα να πάω παρακάτω. Να βρω αυτόν που θα μπορέσει να δει μέσα στα μάτια μου πόση αγάπη έχω να του δώσω. Τα βράδια μου πια να γεμίσουν με όνειρα γαλήνια μέσα στην αγκαλιά αυτού που μόνο ασφάλεια θα ξέρει να μου προσφέρει. Ήρθε η ώρα απ’ το αδιέξοδο σου να βγω.

Ελισάβετ Ηλιούδη

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *