Εκεί που είσαι ήμουνα!

Εκεί που είσαι ήμουνα… κι εδώ που είμαι θα’ ρθεις! Γιατί αγάπη μου, κανείς δε μένει μόνιμα στο ρόλο του. Γιατί τα πάντα ρει, γιατί ρόδα είναι και γυρίζει, γιατί δυστυχώς όλα είναι μια αλυσίδα.

Στη δική μας ιστοριούλα, έμελλε να είσαι ο δυνατός, ο «από πάνω» που λένε, όμως στην προηγούμενη ιστορία σου δεν ήσουν και τόσο δυναμικός, έτσι δεν είναι; Παρατηρείς ότι οι ιστορίες μας μάλλον μοιάζουν, έτσι δεν είναι; Κι εγώ παρατηρώ ομοιότητες όμως σ’ αυτή την ιστορία. Κι εγώ υπήρξα στη θέση σου πριν βρεθείς να με βασανίσεις!

Τυχαίο; Θεία δίκη; Δίδαγμα; Ποιος ξέρει! Όλα γίνονται για κάποιον σκοπό λένε… ίσως ο σκοπός αυτός να είναι απλά για να μπούμε και στους δυο ρόλους και να μάθουμε να σεβόμαστε τον άλλον από όποια θέση κι αν βρισκόμαστε.

Ίσως απλά να πρέπει να αναπτύξουμε μέσα μας την ενσυναίσθηση και μέχρι να το πετύχουμε, να πρέπει να είμαστε καταδικασμένοι να ανταλλάζουμε ρόλους ξανά και ξανά. Γι’ αυτό, την αυριανή κιόλας μέρα σκέψου αλλιώς. Μη βασανίζεις σήμερα, για να μη βασανίζεσαι αύριο.

Μαρία Χαρίτου

About Μαρία Χαρίτου

Από πολύ μικρή, έμαθα να υπάρχω μέσα από τις τέχνες! Τραγουδάω τις χαρές μου, χορεύω tango τις λύπες μου, εκφράζομαι μέσα από τη μουσική μου και γεννάω εικόνες με την πένα μου! Μη με ρωτήσετε ποτέ ποια από όλες αγαπώ περισσότερο γιατί δεν έχω απάντηση! Όλα τα παραπάνω, συν το ελεύθερο και αδάμαστο πνεύμα μου, φτιάχνουν εμένα! Πηγή έμπνευσής μου είναι ο άνθρωπος, μια και μου αρέσει να τον παρατηρώ μέσα από τις λεπτομέρειες! Το τελείωμα του πρώτου μου βιβλίου με τίτλο «παλεύοντας το σκοτάδι μου», είναι η απόδειξη. Τέλος, οφείλω να σας προειδοποιήσω ότι λατρεύω να δημιουργώ εικόνες και συναισθήματα στο μυαλό και την καρδιά σας!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει