Εκεί που είσαι ήμουνα!

Εκεί που είσαι ήμουνα… κι εδώ που είμαι θα’ ρθεις! Γιατί αγάπη μου, κανείς δε μένει μόνιμα στο ρόλο του. Γιατί τα πάντα ρει, γιατί ρόδα είναι και γυρίζει, γιατί δυστυχώς όλα είναι μια αλυσίδα.

Στη δική μας ιστοριούλα, έμελλε να είσαι ο δυνατός, ο «από πάνω» που λένε, όμως στην προηγούμενη ιστορία σου δεν ήσουν και τόσο δυναμικός, έτσι δεν είναι; Παρατηρείς ότι οι ιστορίες μας μάλλον μοιάζουν, έτσι δεν είναι; Κι εγώ παρατηρώ ομοιότητες όμως σ’ αυτή την ιστορία. Κι εγώ υπήρξα στη θέση σου πριν βρεθείς να με βασανίσεις!

Τυχαίο; Θεία δίκη; Δίδαγμα; Ποιος ξέρει! Όλα γίνονται για κάποιον σκοπό λένε… ίσως ο σκοπός αυτός να είναι απλά για να μπούμε και στους δυο ρόλους και να μάθουμε να σεβόμαστε τον άλλον από όποια θέση κι αν βρισκόμαστε.

Ίσως απλά να πρέπει να αναπτύξουμε μέσα μας την ενσυναίσθηση και μέχρι να το πετύχουμε, να πρέπει να είμαστε καταδικασμένοι να ανταλλάζουμε ρόλους ξανά και ξανά. Γι’ αυτό, την αυριανή κιόλας μέρα σκέψου αλλιώς. Μη βασανίζεις σήμερα, για να μη βασανίζεσαι αύριο.

Μαρία Χαρίτου

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *