H ομορφιά της ανησυχίας

Αφανείς επαναστάτες που με τις ιδέες και τον ζήλο τους να τις πραγματοποιήσουν θα σε εντυπωσιάσουν από τα πρώτα δευτερόλεπτα της γνωριμίας σας. Είναι εκείνοι που θα συναντήσεις σε ήσυχα παρακμιακά μέρη και θα επιδιώξουν να είναι αόρατοι στο βλέμμα των γύρω τους. Συνήθως με ένα βιβλίο στα χέρια, αναστοχάζονται, ψάχνονται και αναζητούν να μάθουν το κάτι παραπάνω που κάποιος άλλος απλώς θα προσπερνούσε. Είναι η ανησυχία τους που απλά τους εξυψώνει στα μάτια σου και τους κάνει ταυτόχρονα να φαντάζουν όμορφοι με υπέροχα και απόλυτα ισορροπημένα χαρακτηριστικά στο πρόσωπο τους, ακόμη και αν για τους περισσότερους είναι απλά αδιάφοροι. Το πάθος και η θέρμη τους σε συζητήσεις, ο έντονος χαρακτήρας, η δυναμική προσωπικότητα αλλά ταυτόχρονα και η μετριοφροσύνη τους, ο συνδυασμός αυτών των αντικρουόμενων γνωρισμάτων, έχουν την δύναμη να σε καθηλώσουν και να σε ταρακουνήσουν από την απόλυτη αδράνεια.

Δεν αρκούνται με αυτό που τους δίνεται και πάντα θα απαιτήσουν το κάτι παραπάνω. Δεν αρκούνται με αγαθά που θα τους προσάψουν μία καλοφτιαγμένη εικόνα, ένα ιδανικό φαίνεσθαι που θα κέντριζε το ενδιαφέρον όλων των επιφανειακών ανθρώπων. Πασχίζουν να τελειοποιήσουν την ψυχή τους και για αυτό το λόγο είναι και τόσο αυστηροί στις επιλογές τους. Οσο εντυπωσιακό και αν είναι το περιτύλιγμα υπάρχει κάτι πιο ουσιαστικό, που όσο μένει ακαλλιέργητο αγνοεί μία ξεχωριστή ομορφιά.

Σπαταλούμε το χρόνο μας για να πλάσουμε τις ιδανικές αναλογίες, παρακολουθούμε με εθιστική προσήλωση τις τάσεις της μόδας και τις επιδράσεις που θα ασκήσει στην μετέπειτα πορεία της, αναγκάζουμε τον εαυτό μας να ακολουθεί τακτικές αλλαγές και εν τέλει στο πηλίκο σημειώθηκε απλά ένα μηδέν. Και κάπου εκεί φτάνει η ώρα να αναρωτηθείς. Ποιο ήταν το πραγματικό δώρο που χάρισα στον εαυτό μου, πέρα από δέκα κομμάτια ύφασμα; Και αν το εξετάσουμε πιο σφαιρικά η σωστή ερώτηση είναι ‘τι πρόσφερα σήμερα;’ Αν η απάντηση είναι το τίποτα, τότε σίγουρα η κατιούσα πορεία σου χαμογελάει ειρωνικά περιμένοντας σε να κατρακυλήσεις στις ρίζες της ή απλά μπορείς να δώσεις ένα τέρμα στο φαύλο κύκλο και η επόμενη μέρα να είναι η αρχή για κάτι διαφορετικό. Μήπως ήρθε η ώρα;

Μαρία Καραδημήτρη

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *