Η Σοφία Ανδριανού στα «Ανδρικά» και η πρόκληση να ερμηνεύεις τραγούδια του αντίθετου φύλου

Όταν η Σοφία με κάλεσε στην πρόβα για την καινούργια της παράσταση «Ανδρικά», ήταν σαν να βρισκόμουν -ήδη- εκεί. Εννοείται πως δέχτηκα με χαρά. Και η ίδια όμως δεν άφησε πολλά περιθώρια άρνησης. «Εύα, την Πέμπτη το απόγευμα στο Γυάλινο μουσικό θέατρο! Έχω πει και στον Λουκά!».

Πέμπτη απόγευμα ήμασταν εκεί για να την απολαύσουμε.

Ποια είναι, όμως, η Σοφία Ανδριανού;

Είναι μία καλλιτέχνιδα και μία επιστήμονας. Η Σοφία αγαπάει τις Τέχνες και τη Φιλοσοφία. Γεννήθηκε στην Αθήνα, μεγάλωσε στα Πετράλωνα, είναι απόφοιτη Φυσικών επιστημών και τραγουδάει. Πρωτοεμφανίστηκε στο χώρο του τραγουδιού το 2009. Έχει εμφανιστεί σε αρκετές μουσικές σκηνές, μπαρ, θέατρα, φεστιβάλ, και αφιερώματα και σε διάφορες δράσεις Επιστήμης και Τέχνης στους Δελφούς, στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών και σε συνέδρια Ιατρικής, Φιλοσοφίας, Φυσικής κ.α.

Φέτος αναλαμβάνει ένα φιλόδοξο και τολμηρό καλλιτεχνικό εγχείρημα με τίτλο «Ανδρικά». Τι είναι όμως τα «Ανδρικά» και τι την ώθησε να πραγματοποιήσει αυτό το εγχείρημα; Κατά τη Σοφία η λέξη – κλειδί των πάντων είναι η «ισορροπία». Η ισορροπία, πιστεύει, ότι είναι η μαγική αρετή που οδηγεί σε Αρσενική και Θηλυκή επανάσταση. «Εάν θες να φτιάξεις τον κόσμο, φτιάξε πρώτα τον εαυτό σου. Όπως είπε και ο Γκάντι θα πρέπει να γίνουμε εμείς η αλλαγή που θέλουμε να δούμε στον κόσμο. Για όλα αυτά απαιτείται Ατομική Επ – Ανάσταση», μας είπε η Σοφία ενώ είχαμε μια μικρή συζήτηση στο πεντάλεπτο διάλειμμα της πρόβας, αφήνοντάς μας να καταλάβουμε ότι αναζητά να γίνει η καλύτερη εκδοχή του εαυτού της, μέσα από τραγούδια με στίχους που εμπνέουν.

Στη μουσική παράσταση «Ανδρικά» η Σοφία ερμηνεύει τραγούδια που έχουν ταυτιστεί με ανδρικές φωνές. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ποικίλα τραγούδια, διαφορετικών μουσικών ειδών συνδεδεμένα με τη φωνή καλλιτεχνών όπως ο Χρήστος Θηβαίος, Μίλτος Πασχαλίδης, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Δημήτρης Μητροπάνος, Παντελής Θαλασσινός και άλλους.

Στην παράσταση κρίσιμο ρόλο διαδραματίζει η φωνή του Γιάννη Μποσταντζόγλου ο οποίος υπογράφει και την σκηνοθεσία της. Ευφυώς ο γνωστός ηθοποιός ανατρέχει σε θέματα επικαιρότητας αλλά και διαχρονικά και τα σχολιάζει άλλοτε σοβαρά και άλλοτε με σκωπτικό ύφος. Η απαγγελία ποιημάτων των Λειβαδίτη, Βάρναλη, Ελύτη, Μπρεχτ και άλλων σημαντικών ποιητών αποτελεί την καλύτερη γέφυρα για τα μουσικά περάσματα της Σοφίας.

Στο ρόλο του κομπέρ είναι ο stand – up comedian, Θωμάς Ζάμπρας, ο οποίος με την έξυπνη υποδόρια σατιρική του παρουσία, ενισχύει την προσπάθεια της Σοφίας να ισορροπήσει ανάμεσα στο σοβαρό και το αστείο. Στη Μουσική Επιμέλεια στις Ενορχηστρώσεις και στο πιάνο είναι ο Σπύρος Παγιάτης. Κιθαρίστας είναι ο Σπύρος Βλάχος, στο Μπάσο είναι ο Αλέξης Μυλωνάς και στα Ντραμς ο Παύλος Λογαράς. Η παρουσία του μουσικού σχήματος εγγυάται την απαραίτητη αρτιότητα και μουσική αρμονία του εγχειρήματος. Σε κάθε παράσταση θα υπάρχει και κάποιος καλεσμένος – έκπληξη που θα δίνει το δικό του στίγμα σε αυτή την άκρως ενδιαφέρουσα προσπάθεια.

Η πρεμιέρα είναι Κυριακή 3 Νοεμβρίου με ώρα προσέλευσης 20:30 και έναρξη 21:00 και θα λάβει χώρο, στο Γυάλινο μουσικό θέατρο UpStage, στη λεωφόρο Συγγρού 143, στο ύψος της Ν.Σμύρνης. Από την Κυριακή 3 Νοεμβρίου λοιπόν και κάθε Κυριακή του Νοεμβρίου (10,17 και 24/11/2019) η Σοφία Ανδριανού θα προσπαθήσει να εισχωρήσει στην ανδρική ψυχοσύνθεση και φιλοσοφία και μας προσφέρει ένα απολαυστικό μουσικοθεατρικό θέαμα.

Είχαμε τη χαρά και την τιμή να παρακολουθήσουμε μία Σοφία Ανδριανού εντυπωσιακή, με εξαιρετική θεατρικότητα, ιδιαίτερη φωνή και ξεχωριστή ερμηνεία στην πρόβα της παράστασης «Ανδρικά». Μπορούμε να φανταστούμε τι έπεται να ακολουθήσει στις παραστάσεις. Εσείς, αρκεί να βρεθείτε εκεί και να το βιώσετε.

Καλή επιτυχία Σοφία!

Τηλ. κρατήσεων : 210 – 9315600

Ρεπορτάζ: Εύα Κοτσίκου
Επιμέλεια κειμένου: Λουκάς Αναγνωστόπουλος

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *