Χάρηκα, και χαίρεται!

Όταν ένας άντρας κάνει πίσω, συνήθως είναι επειδή δεν τον αφήνει η πρώην του… Δεν μπορεί να απογαλακτιστεί, τον στοιχειώνει, κι εκείνος στοιχειώνει με τη σειρά του όποια γυναίκα θελήσει να βάλει στη ζωή του και δεν τα καταφέρει. Όποια κακομοίρα βρεθεί να κινήσει το ενδιαφέρον αυτού του ευνουχισμένου, συναισθηματικά ανάπηρου άντρα.

Δε φταις εσύ που έφυγε σαν κλέφτης, αυτός έχει το πρόβλημα και ξέρεις, ίσως δεν είναι και πάντα από κακό. Ξέρεις, με τους ρυθμούς που ζουν οι άνθρωποι, δεν έχουν το χρόνο να «γνωρίσουν» καινούριους ανθρώπους και μένουν στη βολή του παρελθόντος τους. Κρατάνε μια ασφαλή απόσταση απ’ αυτό, μα δεν το ξεκόβουν, γιατί ενδόμυχα δε θέλουν να αποκόψουν κάποιες συγκεκριμένες στιγμές που πέρασαν μαζί. Αν τους το πεις, θα επιμείνουν πως έχουν βάλει τελεία, μόνο που στην πραγματικότητα εννοούν άνω τελεία, μια και το προηγούμενο άτομο υπάρχει ακόμα στη ζωή τους με κάποιον άλλο ρυθμό, με κάποιον άλλο ρόλο.

Ίσως που λες, κι εκείνος να υποφέρει που δεν μπορεί να προχωρήσει παρακάτω. Ίσως κι εκείνος φοβάται λόγω χαμηλής αυτοπεποίθησης και χιλίων δυο άλλων λόγων που πηγάζουν από κάποιες φοβίες του, ίσως ακόμα κι από την παιδική του ηλικία. Ίσως να αισθάνεται ότι θα πρέπει να αποχωριστεί την προηγούμενη ιστορία του και στο τέλος γι’ αυτό να κάνει πίσω. Στην παρούσα φάση όμως, που ενδεχομένως σε τρώνε τα «γιατί» και το «άδικο», να μη σε νοιάζει να καταλάβεις το τι προκάλεσε αυτή τη φυγή. Αρκέσου απλά στο ότι δε φταις εσύ και προχώρα παρακάτω. Όσο πιο γρήγορα το τελειώσεις μέσα σου, τόσο πιο ανώδυνο θα είναι. Και μην μπεις στον κόπο να υπεραναλύσεις… δεν έχουν όλα τα ερωτήματα απαντήσεις. Σημασία έχει να μην επηρεαστεί η δική σου αυτοεκτίμηση και αυτοεικόνα και να μην το βιώσεις ως προδοσία ή εγκατάλειψη.

Σκέψου μονάχα ότι ζούμε στις μέρες των απρόσωπων σχέσεων των μέσων επικοινωνίας και σ’ αυτές τις σχέσεις δεν απαιτείται παρουσία, γιατί η φυσική παρουσία στοιχίζει. Δε χρειάζεται επικοινωνία, δε χρειάζεται εντιμότητα, δεν υπάρχει καμιά αυθεντικότητα. Παίρνεις αυτό που βλέπεις και μάλιστα όποτε το χρειάζεσαι, χωρίς να σε βαραίνει καμία ευθύνη ή υποχρέωση. Η προσωπικότητά σου περιορίζεται σε μερικές φωτογραφίες προφίλ και κάνα δυο κουότς μεγάλων προσωπικοτήτων που κατά καιρούς βρήκες ενδιαφέροντα και ανέβασες. Αυτό αρκεί για τον άλλον και μάλιστα δεν τον ενδιαφέρει καμία άλλη πληροφορία για σένα. Γοητεύεται με την εικόνα που έχει σχηματίσει εκείνος στο μυαλό του για’ σένα, και όταν δει πως δεν είσαι αυτή, φεύγει τόσο απότομα, που σε κάνει να νομίζεις πως κάτι του συνέβη. Σε αυτές λοιπόν τις ψεύτικες σχέσεις χωρίς επαφή, όλα είναι ευτελισμένα, όλα είναι εύκολα. Αναρωτήσου λοιπόν: αυτό είναι που ήθελες;

Μαρία Χαρίτου

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *