Ο δυναμικός χαρακτήρας τρομάζει

Σίγουρα συμφωνείς με τον τίτλο που επέλεξα… περνούν χιλιάδες σκέψεις απ’ το μυαλό σου αυτή τη στιγμή. Θες να περιγράψω καλά εσένα, για να μπορείς να το κοινοποιήσεις ως λύτρωση προς όλους εκείνους που πήραν δρόμο και δρομάκι και πήδηξαν το ποταμάκι που λέει και το τραγουδάκι, αφήνοντας σε με την απορία του πού έφταιξες!

Θα σου πω εγώ λοιπόν πού έφταιξες! Διακατέχεσαι από αποφασιστικότητα. Βάζεις ξεκάθαρα όρια στους ανθρώπους, τα οποία είναι απαραβίαστα. Όταν πάρεις μια απόφαση, δεν αντιστρέφεται όσος καιρός κι αν περάσει. Δε δίνεις δεύτερες ευκαιρίες σε ανθρώπους που απέδειξαν ότι δεν τις αξίζουν. Δεν περιμένεις κανένα «μισό» για να νιώσεις ολοκλήρωση. Εξάλλου, είπαμε! Για να μπορείς να «δώσεις – δοθείς» χωρίς να αδειάσεις, θα πρέπει πρώτα να είσαι γεμάτος! Να ξεχειλίζεις! Να δίνεις από το περίσσεμα και όχι από το υστέρημα σου!

Σιχαίνεσαι τη στασιμότητα και συνεχώς θέλεις να εξελίσσεσαι σε όλα τα επίπεδα. Είτε επαγγελματικά είτε ως άνθρωπος. Λίγη «γνώση» παραπάνω δεν έβλαψε ποτέ κανέναν! Χρειάζεσαι χρόνο με τον εαυτό σου και αρέσκεσαι στο να απασχολείς δημιουργικά το πνεύμα σου. Καλλιεργείς τη σιωπή σου και παίζει όλο και σημαντικότερο ρόλο για σένα μεγαλώνοντας η παρατήρηση παρά η πολυλογία. Επιλέγεις συνειδητά και αν δε σου βγει με τον έναν τρόπο, ελίσσεσαι σε εναλλακτικές για τις επιλογές σου, με αποφασιστικότητα.

Ήττα ίσον μάθημα. Όλα είναι μέσα στη ζωή. Δεν μοιρολατρείς, αντιθέτως κρατάς το δίδαγμα και προχωράς. Προστατεύεις τον εαυτό σου από άσκοπες και ανούσιες πράξεις και συναναστροφές που μειώνουν την αξιοπρέπεια σου. Στη ζωή σου υπάρχουν λίγοι και καλοί και είναι όλοι μέρος μιας συνειδητής επιλογής! Είσαι αυτάρκης. Στέκεσαι στα δικά σου πόδια και μπορείς να τα καταφέρνεις οικονομικά και κοινωνικά μόνη σου. Είσαι ανεξάρτητη και επιτυχημένη, σε όλους τους ρόλους που έχεις επιλέξει και στις υποχρεώσεις τους. Η ανάληψη ευθύνης και η συγγνώμη σου είναι η γοητεία της δύναμης του χαρακτήρα σου. Δε χρησιμοποιείς τις λέξεις σου ανεύθυνα! Δε λες με το παραμικρό συγγνώμη, λες “με συγχωρείς!”. Δε λες “έχεις το λόγο μου”, λες “δεσμεύομαι”, δε λες “σ’αγαπώ”…

Η αντίληψή σου δε σου επιτρέπει το παραμύθιασμα. Κρίμα για αυτούς που κατά καιρούς προσπάθησαν να το κάνουν, γιατί απλά έμαθαν πού είναι η έξοδος! Η Ευθύτητα και η ειλικρίνεια είναι τα βασικά σου χαρακτηριστικά. Όλοι ξέρουν πως όταν πεις «έχεις το λόγο μου», είναι λες και έχεις υπογράψει συμβόλαιο.

Μπορώ να γράφω άπειρες ώρες για τα γνωρίσματα ενός δυναμικού ανθρώπου, για αυτές τις μυστήριες προσωπικότητες που γεμίζουν το χώρο όπου βρίσκονται βαρύτητα και ποιότητα. Όλοι έχουμε συναντήσει έναν τέτοιον άνθρωπο είτε κάποια στιγμή στη ζωή μας είτε στον καθρέφτη μας.

Μαρία Χαρίτου

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *