15 Δεκεμβρίου 2019
Share

Κάθε Δεκέμβρης και μια ανασκόπηση της μέχρι τώρα ζωής μας

Κάθε Δεκέμβρη, λίγο πριν κλείσει η κάθε χρονιά, όλοι λίγο πολύ, μπαίνουμε στο κλίμα της ανασκόπησης του κάθε έτους. Κατ’ εμέ, είναι κάτι που επιβάλλεται να γίνει για να μπορέσουμε να αντιληφθούμε σε ποιο σημείο της ζωής μας βρισκόμαστε.

Κάτσε και σκέψου όλα όσα έζησες. Τα καλά και τα άσχημα. Τα όμορφα και τα δύσκολα. Όλα αυτά, που έκαναν την καρδιά σου να χτυπάει δυνατά από ανυπομονησία και το χαμόγελο σου να λάμπει. Αλλά και τα υπόλοιπα. Εκείνα που σε έκαναν να δακρίσεις από χαρά, μα κι εκείνα που έκαναν τα μάτια σου να γεμίσουν δάκρυα θλίψης και στεναχώριας. Για αναλογίσου τελικά, άξιζε τόση στεναχώρια ή μήπως ό,τι σε έκανε να χαμογελάς είχε πολύ μεγαλύτερη αξία;

Σκέψου τους ανθρώπους, που από το πουθενά ήρθαν στη ζωή σου και την έκαναν ομορφότερη. Πόσες όμορφες στιγμές έζησες μαζί τους, πόσα χαμόγελα και αγκαλιές χαρίσατε ο ένας στον άλλον. Μα θυμήσου κι όλους εκείνους που βγήκαν συνειδητά ή και όχι, από την καθημερινότητά σου. Τελικά, μήπως η απουσία τους από αυτήν κάνει τη ζωή σου καλύτερη; Αν η απάντηση σου στην ερώτηση αυτή είναι “όχι”, τότε σίγουρα προλαβαίνεις ακόμα να πεις μια συγγνώμη. Ένα “έλα να προσπαθήσουμε και πάλι”.

Σε κάθε τελείωμα της χρονιάς που κοντοζυγώνει, να ξέρετε πως όλοι μας έχουμε κάπου να χαρίσουμε μια “συγγνώμη”, ένα “σ’ αγαπώ” και ένα “μου λείπεις”. Μη διστάσετε να τα πείτε, εφόσον γνωρίζετε καλά μέσα σας, σε ποιον ανήκει η φράση που θέλετε να εκμυστηρευτείτε.
Φροντίστε η κάθε νέα χρονιά που έρχεται, να μη σας βρίσκει με τις εκκρεμότητες της προηγούμενης. Ό,τι ανήκει στο παρελθόν, οφείλει να μένει εκεί και μόνο. Με την αρχή του νέου έτους οφείλουμε, πρώτα απ’ όλα σε μας τους ίδιους, να ξεκινήσουμε να γράφουμε ένα ολοκαίνουργιο κεφάλαιο στη ζωή μας. Μη ξεχάσετε σε αυτό να συμπεριλάβετε όλους όσους, έχουν αποδείξει με πράξεις και όχι μόνο με λόγια, ότι θέλουν να βρίσκονται εκεί. Η ζωή είναι μικρή κι εμείς πρέπει να τη ζήσουμε, όσο καλύτερα γίνεται!

Όπως κι εσείς, έτσι κι εγώ έχω λίγες μέρες ακόμη, να αναλογιστώ ώστε να είμαι σίγουρη σε ποιους χρωστάω να πω μια “συγγνώμη”, ένα “σ’ αγαπώ” και ένα “μου λείπεις”. Στο μόνο που είμαι καθ’ όλα βέβαιη εδώ και καιρό, είναι πού θέλω να πω το δικό μου μεγάλο “ευχαριστώ”. Δε θα μπορούσε να είναι αλλού παρά μόνο στην οικογένεια, γιατί εγώ έτσι την αισθάνομαι, του “Μεταξύ μας” για τη μεγάλη αγκαλιά που μου χάρισε κάνοντας με μέλος της, σε μια από τις πιο δύσκολες φάσεις της μέχρι τώρα ζωής μου. Σας ευχαριστώ από καρδιάς για όλα! Παντού, πάντα και μόνο Μεταξύ μας!

Ελισάβετ Ηλιούδη

About Ελισάβετ Ηλιούδη

Είμαι η Ελισάβετ, αν και κατά κύριο λόγο θα ακούσετε να με φωνάζουν Έλσα λατρεύω το όνομα μου ολόκληρο! Έχω σπουδάσει οικονομικά, μα οι λέξεις είναι για μένα τρόπος ζωής. Με βοηθάνε να εκφράσω όλα όσα υπάρχουν στο μυαλό μου, όσα συμβαίνουν σε μένα και στους γύρω μου! Μια λέξη, μια εικόνα, ένα τραγούδι και η ιστορία ξετυλίγεται. Γελάω και μιλάω δυνατά για άλλους καλό, για άλλους πάλι κακό. Απλά έχω μάθει να είμαι ο εαυτός μου και να ζω την κάθε στιγμή έντονα μιας και το μότο μου είναι ένα "δεύτερη ζωή δεν έχει" άρα οφείλουμε να ζήσουμε τα πάντα στο έπακρο.
Πάμε λοιπόν να ταξιδέψουμε μαζί στον κόσμο των λέξεων.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει