Μένουμε σπίτι!


Άδειοι δρόμοι μέσα στο σκοτάδι, μαγαζιά ερμητικά κλειστά και ο παγωμένος κίτρινος οδοφωτισμός προδίδει την πικρή αλήθεια. Εκεί, που πριν μερικές μέρες έσφυζε από ζωή, γέλια χαράς και παρέες να απολαμβάνουν την ζωή, αντικαταστάθηκε από νεκρική σιγή.

Στη νεκρή πόλη, στη νεκρή χώρα η ατμόσφαιρα πλημμυρίζει από αρνητικά συναισθήματα, ο αόρατος εχθρός μας καθιστά ελεύθερους – πολιορκημένους μέσα στα σπίτια μας, η μυρωδιά του «κακού» σκορπά τον πανικό.
Θλίψη στους άδειους δρόμους, το πρώτο σοκ και παγωμάρα…

Άνθρωποι απομακρύνονται μεταξύ τους, η ζωή της πόλης έχει παγώσει!

#ΜένουμεΣπίτι η προτροπή.

#ΜένουμεΣπίτι να ξορκίσουμε το κακό ο στόχος.

#ΜένουμεΣπίτι δεν είναι τιμωρία, είναι αυτοπροστασία και προστασία των δικών μας, προστασία σε ότι και όσους αγαπάμε.

Ναι, #ΜένουμεΣπίτι γιατί σκεφτόμαστε τι έχουμε στην ζωή μας, τι μας κάνει ευτυχισμένους και τι αφήνουμε πίσω μας κάθε φορά.

Αντιμετωπίζουμε την κατάσταση με αισιοδοξία, στη δοκιμασία αυτή θα βγούμε νικητές, αλλά χρειάζεται πειθαρχία, τηρούμε τους κανόνες, #ΜένουμεΣπίτι και αναγκάζουμε το «κακό» να υποχωρήσει. Το «κακό» αυτό μας θυμίζει να είμαστε πιο υπεύθυνοι, η «ανθρωπιά» γυρίζει πίσω στα ανθρώπινα βλέμματα, η αλλοτρίωση των πόλεων νικιέται, νικιέται με τις φωνές και τα χειροκροτήματα από τα μπαλκόνια που μας φέρνουν πιο κοντά, αν και μακριά.

Βλέπω πως άρχισε να ξυπνάει η ενσυναίσθηση μεταξύ των ανθρώπων που ο σύγχρονος τρόπος ζωής την είχε αφανίσει. Είμαστε μια νοητή γροθιά απέναντι στον κακό κορωνοϊό, στηρίζουμε τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό μας!

Θα νικήσουμε, η κρίση αυτή θα τελειώσει και θα είμαστε διπλά νικητές, γιατί θα είμαστε πιο συνειδητοποιημένοι πολίτες, πιο υπεύθυνοι και με περισσότερη ανθρωπιά και αγάπη για τους γύρω μας.

#ΜένουμεΣπίτι, ξορκίζουμε τον κορωνοϊό για να δώσουμε ξανά ζωή στις νεκρές πόλεις μας!

Νίκος Μιχαλόπουλος

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *