Όταν παγώνει η ζωή μας

Και ξαφνικά, μοιάζουν όλα να έχουν παγώσει. Ξαφνικά, ολόκληρη η ζωή μας μπήκε σε Safe Mode και εμείς αντικρίζουμε τον κόσμο μέσα από μία γυάλα ασφαλείας.

Αυτές τις στιγμές αντιλαμβάνεται κανείς πως τίποτα δεν είναι δεδομένο, όλα χάνονται σε μία στιγμή και οι αγκαλιές φαίνονται σαν πολυτέλεια.

Η ανθρώπινη ζωή είναι αναμφισβήτητα ό,τι πιο πολύτιμο υπάρχει, για αυτό και όλα παγώνουν. Σαν κάποιος να πάτησε ένα κουμπί και η γη να σταμάτησε να γυρίζει. Όλα στάσιμα κι εμείς περιπλανιόμαστε σε έναν κόσμο σε παύση.

Ευκαιρία για συλλογισμό, ευκαιρία να γνωρίσουμε πάλι ποιοι είμαστε, ευκαιρία να μάθουμε να είμαστε πάλι υπεύθυνοι για εμάς και τους άλλους, ευκαιρία να γίνουμε δημιουργικοί αφήνοντας την παγωμένη ρουτίνα μας, ευκαιρία να αναθεωρήσουμε τη στάση ζωής μας και να γίνουμε καλύτεροι σε όλα τα επίπεδα!

Να είμαστε έτοιμοι. Καθώς η ζωή θα ξεπαγώσει πάλι, όλα θα ξεκινήσουν από εκεί που σταμάτησαν έτσι ξαφνικά.

Πλέον, δημιουργείται μία νέα ανάγκη, η ανάγκη να κερδίσουμε το χαμένο έδαφος, όταν επανεκκινηθεί η ζωή, εμείς, πιο ώριμοι από ποτέ, θα δώσουμε την ώθηση. Θα ξανά χτίσουμε τα πάντα από την αρχή. Θα ξεπεράσουμε το σημείο που είχαμε φτάσει γιατί θα έχουμε επανεκτιμήσει ό,τι έχουμε, ό,τι θέλουμε και ό,τι αγαπάμε γιατί θα ξέρουμε ποιοι είμαστε.

Ένας απρόβλεπτος παράγοντας μας ανάγκασε να πέσουμε. Σημασία όμως δεν έχει πόσες φορές θα πέσει κανείς, αλλά να έχει τη δύναμη να σηκωθεί. Όλα θα ξεπαγώσουν, όλα θα πάνε καλά και θα κερδίσουμε αυτήν τη μάχη. Όλα θα πάνε καλά, γιατί πάντα η ζωή παγώνει για ένα λόγο: να μας δείξει πόσο δυνατοί και έτοιμοι είμαστε για τη νίκη!

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *