Είμαστε οι επιλογές και οι πράξεις μας

Είμαστε οι επιλογές και οι πράξεις μας. Είμαστε αυτά που σκεφτόμαστε, όλα αυτά που νιώθουμε.

Αυτά που επιλέγουμε έχουν αντίκτυπο στην πορεία μας. Η ζωή μας αποτελείται από αμέτρητες στιγμές, πολλές από αυτές τις έχουμε ξεχάσει ήδη.

Το παρελθόν δημιούργησε αυτό που είμαστε τώρα. Αυτό που είμαστε τώρα δημιουργεί το μέλλον. Είναι εύκολο να κατηγορήσουμε τους άλλους, να θεωρήσουμε πως είμαστε θύματα.

Το δύσκολο είναι να αποδεχτούμε την ευθύνη των επιλογών μας και τις συνέπειες των πράξεων μας. Ο καθένας είναι υπεύθυνος για τον εαυτό του, κανείς δεν αναγκάζει κανέναν. Εμείς επιτρέπουμε ή απορρίπτουμε καταστάσεις και συμπεριφορές ανάλογα με το σθένος που έχουμε.

Σαφώς και πολλά πράγματα δεν είναι στο χέρι μας, όμως η αντίδραση και ο τρόπος σκέψης μας είναι. Η ασφάλεια μας είναι ένα καλοφτιαγμένο παραμύθι που άλλοι έφτιαξαν για εμάς και οι περισσότεροι συνεχίζουν να το ζούνε με μεγάλη επιτυχία.

Όμως αυτό που θεωρούμε ασφάλεια είναι αυτό που μας σκοτώνει κάθε μέρα αργά και βασανιστικά. Παίρνει την ζωή και αυτό που είμαστε.

Άραγε, πριν την τελευταία μας πνοή θα έχει σημασία πόσο ασφαλείς ήμασταν ή αν ζήσαμε αληθινά;

Άραγε, εάν μας έλεγαν ότι έχουμε ένα χρόνο ζωής μόνο, θα κάναμε ό,τι κάνουμε τώρα;

Θεωρούμε δεδομένα τα πάντα στην ζωή μας. Μόνο που δεν είναι έτσι, τίποτα δε μας ανήκει ουσιαστικά και τίποτα δεν είναι δεδομένο. Η ζωή είναι ένα παιχνίδι, το να καθόμαστε και να διαβάζουμε τις οδηγίες δεν έχει νόημα εάν δεν παίξουμε.

Ναι, κάνεις δε θα βγει ζωντανός από αυτό το παιχνίδι, όμως κάθε επιλογή που κάνουμε μας φέρνει πιο κοντά στο να το απολαύσουμε ή στο να βλαστημάμε τη μέρα και τη στιγμή που ξεκινήσαμε να παίζουμε.

Οι πράξεις μας, οι επιλογές μας, ακόμα και η απραξία μας κατευθύνουν τη ζωή μας. Όμως ο αρχηγός του μυαλού είναι ένας και αυτός είναι ο καθένας μας για το δικό του. Αλλά δυστυχώς πολλοί επιλέγουμε να είμαστε σκλάβοι του.

Τι λέτε για μια αλλαγή ρόλων;

Katia Marjary

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *