Άνθρωποι παρενθέσεις στη ζωή σου

Κοίτα να δεις πως έχουν τα πράγματα. Η ζωή μας είναι ένα βιβλίο το οποίο ξεκινάει και γράφεται από την ώρα που θα γεννηθούμε. Η ροή του λοιπόν εξελίσσεται ασταμάτητα και η πορεία του ορίζεται από προσωπικές μας επιλογές, συνθήκες αναπόφευκτες μέχρι ενός σημείου, τύχη και ανθρώπους που θα διαδραματίσουν το ρόλο τους μέσα σε αυτήν.

Αυτοί οι οποίοι θα εισέλθουν στο ταξίδι σου για να προσφέρουν, να ζητήσουν, να χαρίσουν, να μολύνουν και να απομυζήσουν από σένα πράγματα. Κάποιοι από αυτούς αλληλένδετα θα έρθουν για να μείνουν, άλλοι αργά ή γρήγορα θα κατέβουν σε κάποια στάση, ενώ υπάρχουν κι εκείνοι που θα τοποθετηθούν από μόνοι τους στις παρενθέσεις του προαναφερθέντος βιβλίου σου. Ποιοι είναι αυτοί, θα μου πεις.

Εύλογα απορείς και εγώ θα σε διευκολύνω διευκρινίζοντας σου ποιους εννοώ. Είναι εκείνοι που συνήθως εμφανίζονται από τις πρώτες σελίδες και ίσως είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτές αρχικά. Κάτι όμως στην πορεία βρώμισε μαζί τους, σε πίκρανε, σε πλήγωσε, σε τσαλαπάτησε και σε έκανε να νοιώσεις εκείνο το σφίξιμο το κάκιστο στην καρδιά. Μα επειδή η προαναφερθείσα την ευαισθησία της δεν την έχασε, το οριστικό άντε στον αγύριστο δεν μπόρεσες να το πεις. Η λύση όμως βρέθηκε σε εκείνα τα χαριτωμένα σύμβολα που ορίζουν τις παρενθέσεις.

Αυτοί λοιπόν τοποθετήθηκαν μέσα σε αυτές, γνωρίζοντας το ή εν αγνοία τους, ποσώς μας ενδιαφέρει, ας πρόσεχαν. Πήραν έτσι την θέση τους εκεί εξαιτίας της μεγαλοκαρδίας σου αλλά και για έναν ακόμα λόγο. Γιατί χρειάζεται να θυμάσαι έστω και πεταχτά το σκάρτο, να το αποτάσσεσαι και εν συνεχεία να προφυλάσσεσαι από αυτό.

Μην ξεχνάς όμως πως οι παρενθέσεις πάντα θα είναι τα ψηλά γράμματα πληροφοριών στο βιβλίο σου και οποιαδήποτε στιγμή θελήσεις να τα αφαιρέσεις θα μπορέσεις να το κάνεις. Γιατί εσύ τη γνώση σου την πήρες από αυτά και κάτι άλλο δεν έχουν να σου προσφέρουν.      

Χριστίνα Ρογκάκου

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *