Υποσχέσου πως μετά από αυτό, θα συνεχίσεις να εκτιμάς τη στιγμή

Σήμερα μου λες κλεισμένος μέσα στο σπίτι πόσο σπουδαία είναι η ζωή. Αναρωτιέσαι και μονολογείς για το πότε θα ξεμπερδέψουμε από αυτή τη θλιβερή κατάσταση. Δεν σου αρέσει ο περιορισμός μέσα στους τέσσερις τοίχους. Λες πόσο αβάσταχτος είναι αυτός ο εγκλεισμός και σε πιστεύω, το ίδιο νιώθω κι εγώ. Φωνάζεις την αξία της στιγμής και εγώ σου ζητάω υποσχέσεις, εγγύηση των λόγων σου.

Θέλω να μου ορκιστείς πως αύριο που θα αποδεσμευτείς από την απομόνωση θα θυμάσαι να εκτιμάς τον απλό περίπατο στους δρόμους και τη βόλτα χωρίς σκοπό. Ότι θα αισθάνεσαι γαλήνη απλά ξαπλωμένος σε μια παραλία με τον ήλιο να σε ζεσταίνει. Πως δε θα βαρυγκωμάς πηγαίνοντας στη δουλειά σου κάθε μέρα, μεταξύ μας επιλογή σου είναι κι αυτή. Ενώ θα προσφέρεις το χαμόγελο σου στους ανθρώπους που θα συναντάς στο δρόμο σου, παράλληλα θα συνεχίσεις να εκτιμάς όπως κάνεις και τώρα την αγκαλιά και το φιλί, χωρίς το δισταγμό στην καρδιά σου και μακριά από το φόβο της αναθεματισμένης λογικής. Τέλος θα φωτίζεται το πρόσωπο σου μπροστά στη κάθε μέρα που θα ξημερώνει και η πίστη σου θα παραμένει ισχυρή γνωρίζοντας πως αφού θα έχεις την υγεία σου όλα θα μπορούν να γίνουν.

Αυτά σου ζητάω και χαμογελάς λέγοντας μου πόσο πολύτιμα είναι όλα τους και σε πιστεύω ειλικρινά. Όμως φοβάμαι για αύριο που μπορεί να ξεχάσεις και για αυτό σου ζητάω να ορκιστείς. Κράτα αυτή τη δύσκολη συνθήκη που ζούμε σε ένα ντουλαπάκι του μυαλού σου, χωρίς να φοβάσαι αλλά και μήτε να ξεχνάς. Να θυμάσαι πως θα περάσει κι αυτό κι ας φαίνεται τώρα απροσπέλαστο. Αρκεί να μας διδάξει την πολυτιμότητα του απλού και να διαγράψει από το μυαλό μας την υπεροπτική φράση του «σιγά να μη συμβεί σε μένα». Γιατί για δες.

Όλα γίνονται και όλα μπορούν να έρθουν στο δρόμο μας. Όμως το σπουδαιότερο που μπορούν να μας προσφέρουν είναι η ευκαιρία του να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι. Να εκτιμάμε ότι μας δίνεται απλόχερα και να μην ξεχνάμε και θα το κάνουμε. Εγώ υπόσχομαι. Εσύ;

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *