Ένα γράμμα στο μέλλον

Οι ψυχολόγοι λένε πως μια από τις καλύτερες μεθόδους για να γνωρίσεις και να βελτιώσεις τον εαυτό σου, είναι να γράφεις γράμματα απευθυνόμενη προς αυτόν. Εκείνα τα οποία θα κρύψεις σε ένα συρτάρι και την κατάλληλη στιγμή στο πέρασμα του χρόνου θα τα ξαναδιαβάσεις. Τότε, θα  μπορέσεις να δεις αποστασιοποιημένα το είναι σου και θα  μπορέσεις να αυτοβελτιωθείς. Θα καταφέρεις να καταλάβεις ποια είσαι και ίσως μέσα στις νέες συνθήκες που θα επικρατούν στη ζωή σου τότε, θα οδηγηθείς στην κάθαρση διαβάζοντάς τα. Έτσι, να που η σημερινή ημέρα μου έδωσε το έναυσμα και γεννήθηκε η ιδέα να γράψω ένα γράμμα, όχι στηριζόμενο στην τωρινή μου υπόσταση, αλλά σε αυτή που ονειρεύομαι να είμαι κάποτε.

«Γεια σου, τι κάνεις; Πως νιώθεις; Εύχομαι να είσαι πολύ ευτυχισμένη με τις νέες συνθήκες της ζωής σου. Πάντως εγώ αισθάνομαι πολύ χαρούμενη για σένα, έγινες μανούλα.

Ξέρω πως το ονειρευόσουν από μικρή αυτό και να που έφτασε ο καιρός που έγινε πραγματικότητα. Πάντα τα αγαπούσες τα παιδιά και αναρωτιόσουν πώς θα είναι όταν κάνεις δικά σου. Φαντάζομαι πως τα μάτια σου γυαλίζουν από ευτυχία και πως δεν χορταίνεις να αγκαλιάζεις και να φιλάς το μωρό σου. Σίγουρα θα σκέφτεσαι πως εξελίσσεσαι σε χαζομαμά, αλλά είμαι βέβαιη πως δεν σε νοιάζει.

Φυσικά, οι φόβοι και οι ανασφάλειες θα υπάρχουν μέσα σου, αλλά κοίτα να δεις που το άγχος της γέννας που είχες αρχικά, εξαφανίστηκε με το που το κράτησες στην αγκαλιά σου. Κοίταζες συγκινημένη γύρω σου και όλοι ήταν το ίδιο χαρούμενοι με σένα. Μόνο που έλειπε κάποια.

Ναι, πραγματικά σε πιστεύω πως εκείνη την ώρα θα σου αρκούσε απλά και μόνο να έχεις τη δικιά σου μαμά δίπλα σου. Αυτή που θα σε χάιδευε παρηγορώντας σε και θα σε φιλούσε δίνοντας σου κουράγιο. Εκείνη που θα έκανε σαν μωρό παιδί από τη χαρά της.

Ξέρω όμως πως σίγουρα τώρα, την αισθάνεσαι πιο πολύ από ποτέ κοντά σου. Είμαι βέβαιη πως από τη στιγμή που έμαθες το χαρμόσυνο νέο της εγκυμοσύνης, άρχισες να μιλάς στο μωρό σου για τη γιαγιά του, κάτι το οποίο και δε θα πάψεις ποτέ να κάνεις όσο ζεις.

Σίγουρα θα θυμάσαι κοιτώντας το, μια από τις τελευταίες κουβέντες της προς εσένα. «Θα γίνεις καλή μανούλα αλλά δε θα είμαι εκεί για να το δω». Τα δάκρυα θα τρέχουν από τα μάτια σου, μα θα ψιθυρίζεις «Μακάρι να ήσουν εδώ, πάντα θα είσαι εδώ».»

Χριστίνα Ρογκάκου

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *