Το ημερολόγιο μίας μελλοθάνατης σχέσης και πώς να αποτύχετε σίγουρα

Πιο δύσκολο είναι σήμερα να συναντήσεις έναν ενδιαφέρων, έξυπνο και ειλικρινή άντρα, παρά να ξεφλουδίσεις έναν κάκτο. Αν ήμουν μυαλό, θα είχα προτιμήσει να γεννηθώ σε γυναικείο κεφάλι. 
Σκέφτηκες ποτέ, γιατί το να προσεγγίσεις μια γυναίκα, έχοντας μια συνέχεια βέβαια μαζί της, είναι τόσο ακατόρθωτο για σένα, σαν να πετάς ξαφνικά συγκυβερνήτης στα F16; 
Μα είναι απλό. Δεν το κουράζεις καθόλου, δεν πιέζεις τον εγκέφαλο σου να παράξει αυτή τη γλοιώδη ουσία για να γραφτείς συνδρομητής στο μυαλό σου. 
 
Εμφανίζεσαι έτσι αδιάβαστος να μιλήσεις σε μια γυναίκα, που σε έχει δεύτερη φορά ξεφυλλίσει, πριν εσύ τη δεις. Δε θέλεις να προσπαθήσεις καθόλου και φαίνεται αυτό, άσε που τις περισσότερες φορές δεν υπάρχει και κάτι να αξίζει να προσπαθήσεις γιατί δεν έχεις κανένα βάθος. Είσαι ρηχός και πας και πνίγεσαι φορώντας μπρατσάκια. 
 
Άκου λοιπόν να μαθαίνεις. Κάθε γυναίκα και κάθε άνθρωπος έχει το δικό του λογισμικό. Για να αποκτήσει νόημα η κουβέντα σου μαζί της πρέπει να διαβάσεις λίγο αυτή την προσωπικότητα που πλησιάζεις. Εάν σου λείπει εντελώς η συναισθηματική νοημοσύνη, δεν την πουλάνε σούπερ μάρκετ, μην πας άδικα, κάθισε στα αυγά σου καλύτερα και παίξε μπάλα εκεί που ξέρεις. 
 
Αν όμως διαθέτεις έστω και λίγη αξιοποίησε την και μελέτησε λίγο τον άνθρωπο που σε ενδιαφέρει. 
Μάθε πως ελάχιστες γυναίκες ενδίδουν σε αρούκατους και ασουλούπωτους ψυχικά άνδρες. Θέλει προσπάθεια και αγώνα για να κερδίσεις μια γυναίκα, αλλιώς βγαίνεις μια και μοναδική φορά, ή αν είναι πολύ τυχερή εκείνη, καμία φορά, εάν είσαι ένα τόσο αδιάβαστο, κενό μυαλό. 
 
Για να σου δώσει εκείνη ένα της κομμάτι θα πρέπει να το κερδίσεις εκατό φορές. Μην κάθεσαι απέναντι της και φλυαρείς ασύστολα χωρίς να τη βλέπεις. Μην της αρχίζεις τις δηθενιές για τον εαυτό σου και τα κατορθώματά σου. Όλοι θα κριθούμε στην πορεία, δε θέλει μεγάλες κουβέντες, δε θέλει να ακούει υπερφίαλα λόγια, δεν τη νοιάζει τι αυτοκίνητο έχεις και πόσο κάνει. Αδιαφορεί για το ρολόι σου, το πορτοφόλι σου, το διαμέρισμά σου.
 
Φέρσου με ταπεινότητα και μετριότητα, ας είσαι βασιλιάς. Η γυναίκα φίλε μου θέλει ντομπροσύνη, θέλει να λες μια κουβέντα και να εννοείς δέκα. Θέλει να σου μιλάει και να την κοιτάς στα μάτια, όχι στο μπούστο. Θέλει να ερωτευτεί το μυαλό σου, όχι το ακριβό σου πουκάμισο. Ξέρεις πόσο δύσκολο είναι να ξεκουμπώσεις το μυαλό της; 
 
Η γυναίκα θέλει να αισθανθεί σιγουριά δίπλα σου, όχι οικονομική, αλλά αυτή τη σιγουριά που έχουν τα αρσενικά, που ο αέρας τους μυρίζει αυτοπεποίθηση και οι κινήσεις τους είναι αντρίκιες. Η γυναίκα θέλει να είσαι δίπλα της ήρεμη δύναμη, μια θάλασσα που δε θα την πνίξει αλλά θα κολυμπήσει μέσα σε αυτή. 
Δε θέλει να ακουμπήσεις με βιασύνη τη φούστα της, θέλει να παλέψεις για να ακουμπήσεις την ψυχή της.
Την ψυχή της να κατακτήσεις, τίποτε άλλο. Μετά είναι δική σου για πάντα.
 
Εάν θέλεις κάτι πολύ, βρες τον τρόπο να το αποκτήσεις. Εάν δε θέλεις μην κλαψουρίζεις από δω και από ‘κει για γυναίκες που δεν υπάρχουν.  Υπάρχουν, αλλά είναι απασχολημένες με τις φίλες τους και γελάνε με τα κατορθώματά σου. Και εσύ θα μείνεις πάντα με ένα τεράστιο ερωτηματικό στα μάτια σου, και θα συνεχίζεις να στέλνεις καλημέρες και καλησπέρες, βοήθειά σου, καλή ψυχή να ζήσουμε να τον θυμόμαστε με αγάπη. Άντε γιατί με κούρασες.
 
“Το ημερολόγιο μιας μελλοθάνατης σχέσης και πώς να αποτύχετε σίγουρα.”
 
©Μπέττυ Κούτσιου
 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *