Κανείς δε σε ξέρει

Κανείς δε σε ξέρει, μη χαίρεσαι! Όσο κι αν ορκίζονται πως σε γνωρίζουν, πως σε νιώθουν, πως σε διαβάζουν, κανείς δε σε ξέρει! Μόνο σε γνωρίζουν κι αυτό, μόνο όσο επιτρέπεις εσύ και το μυαλό που κουβαλάνε. Οι άνθρωποι «γνωρίζουν» ανάλογα με τις εμπειρίες τους. Συγκριτικά. Επειδή έχουν ξαναζήσει κάποια παρόμοια συμπεριφορά, κατάσταση ή συγκυρία. Δεν μπορούν να ξεχωρίσουν μέσα τους ότι οι άνθρωποι δε μοιάζουν και ότι ενώ το αποτέλεσμα μπορεί να είναι παρόμοιο με εκείνο που ενδεχομένως έχουν ξαναζήσει, δεν προέρχεται από την ίδια διαδρομή.

Την επόμενη φορά που θα θες να δράσεις βάσει της εμπειρίας σου λοιπόν, κάνε και μια δεύτερη σκέψη, αναλογίσου ποιον έχεις απέναντι σου και τη διαδρομή του στη ζωή σου. Προσπάθησε να είσαι ψύχραιμος και δίκαιος και μη δρας με την εύκολη μέθοδο Copy- paste, γιατί ναι, δε χρειάζεται να κάψεις φαιά ουσία, αλλά ο αποδέκτης σου το αισθάνεται. Το να λες ότι γνωρίζεις κάποιον άνθρωπο, σημαίνει ότι τον αντιμετωπίζεις με μοναδικό τρόπο, μοναδικό όσο είναι κι εκείνος. Κι εσύ απ’ την άλλη, που έχεις εμπιστευτεί και κοκορεύεσαι σε όλους ότι υπάρχει ένας άνθρωπος (είτε είναι άνθρωπός σου, είτε ακόμα χειρότερα φίλος σου) που σε καταλαβαίνει… μη βιάζεσαι.

Κανείς δεν ξέρει τον άλλον, γιατί κάθε μέρα που περνάει, με τις εμπειρίες που ζούμε αλλάζουμε. Τα όρια μας μεταβάλλονται καθημερινά. Τα νεύρα μας, οι αντοχές μας, οι ανοχές μας, καθορίζονται ανάλογα με την καθημερινότητα μας και τους γύρω μας. Για να σε ξέρει λοιπόν κάποιος αληθινά, πρέπει να βρίσκεται καθημερινά στη ζωή σου, να βλέπει καθαρά και να μη σε κάνει ποτέ με τις πράξεις του να πιστέψεις ότι σε αντιμετωπίζει ως κάποια από όλες αυτές τις γνώριμες ιστοριούλες που κατά καιρούς έχουν βγει απ’ το στόμα του. Το να πει κάποιος ότι σε ξέρει, προϋποθέτει να το αποδεικνύει με πράξεις.

Μαρία Χαρίτου

About Μαρία Χαρίτου

Από πολύ μικρή, έμαθα να υπάρχω μέσα από τις τέχνες! Τραγουδάω τις χαρές μου, χορεύω tango τις λύπες μου, εκφράζομαι μέσα από τη μουσική μου και γεννάω εικόνες με την πένα μου! Μη με ρωτήσετε ποτέ ποια από όλες αγαπώ περισσότερο γιατί δεν έχω απάντηση! Όλα τα παραπάνω, συν το ελεύθερο και αδάμαστο πνεύμα μου, φτιάχνουν εμένα! Πηγή έμπνευσής μου είναι ο άνθρωπος, μια και μου αρέσει να τον παρατηρώ μέσα από τις λεπτομέρειες! Το τελείωμα του πρώτου μου βιβλίου με τίτλο «παλεύοντας το σκοτάδι μου», είναι η απόδειξη. Τέλος, οφείλω να σας προειδοποιήσω ότι λατρεύω να δημιουργώ εικόνες και συναισθήματα στο μυαλό και την καρδιά σας!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει