Τον άνθρωπο “εαυτούλη” μην τον φοβηθείς, ξέρει να επιβιώνει

Μέσα στην κοινωνία που ζούμε μπορούμε να συναντήσουμε διάφορες κατηγορίες ατόμων, το κάθε ένα από τα οποία θα έχουν τα δικά τους γνωρίσματα για να ξεχωρίζουν. Εκείνα που θα επηρεάζουν την πορεία τους αρχικά, μα και εν συνεχεία και αυτή του περίγυρου τους. Φυσικά όμως αυτοί αναλόγως των προαναφερθέντων χαρακτηριστικών τους θα παρουσιάζουν διαβαθμίσεις στην αντοχή τους, σωματικά αλλά και κυρίως ψυχικά. Έτσι εδώ κρίνεται απαραίτητο να γίνει ένας διαχωρισμός, ο οποίος θα δημιουργήσει δυο κατηγορίες για να χωρίσουμε τους ανθρώπους: τους εύθραυστους και τους ανθεκτικούς.

Επίτρεψε μου όμως σήμερα να σου αναπτύξω τις σκέψεις μου για κάποιους που ανήκουν στην τελευταία ομάδα. Ποιοι είναι αυτοί; Οι εαυτούληδες βεβαίως – βεβαίως. Εκείνοι που το βαριαναστέναγμα και το εγώ το έχουν κάνει δεύτερη φύση τους, μη σου πω και πρώτη. Αυτά τα άτομα που μετεωρίτης να πέσει στο κεφάλι του διπλανού τους, θα παραπονεθούν για τη βαβούρα που τάραξε το δικό τους αυτάκι. Φυσικά αν διανοηθείς να τους παραπονεθείς για κάποιο προσωπικό σου πρόβλημα, θα θυμηθείς τη θυμοσοφία του λαού «στου κουφού την πόρτα, όσο θέλεις βρόντα». Από την άλλη πλευρά λατρεύουν να μουρμουράνε, να κλαίγονται και να τραγουδούν «το τελευταίο βράδυ μου, απόψε το περνάω».

Μα μη τους φοβηθείς έχουν γερή κράση, τώρα για τη δικιά σου που τους συναναστρέφεσαι διατηρώ τις αμφιβολίες μου. Μην ακούς που χτυπιούνται ότι σβήνουν και χάνονται, γιατί μεγαλύτερη πιθανότητα έχεις να διαλυθείς εσύ, παρά αυτοί. Γιατί χαρά μου, άνθρωπος που αγαπά τον εαυτό του στο εκατό τοις εκατό, δεν παθαίνει τίποτα. Πόσο μάλλον αυτοί οι συγκεκριμένοι που όταν φτάσουν στην κορυφή της υποκριτικής τους θα αρχίσουν να φωνάζουν πως θα αυτοκτονήσουν. Αλλά όχι μωρό μου, μην μπεις στο τρυπάκι να τους λυπηθείς, γιατί ο άνθρωπος αυτός στον μόνο που δεν θα έκανε ποτέ κακό θα ήταν ο εαυτός του. Γιατί τον αγαπάει πολύ για να τον βλάψει.        

Χριστίνα Ρογκάκου 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *