Κάποτε θα έρθω να σε βρω

Κάποτε θα έρθω να σε βρω. Χρόνια ετοιμάζω τα λόγια μου. Ξέρω τι θα σου πω. Έκανα και πρόβες στον καθρέφτη. Μα, τι λέω; Αποκλείεται να αρθρώσω λέξη όταν σε αντικρίσω. Κάτσε μην το βάλω και στα πόδια! Ειδικότητά μου να τα θαλασσώνω κάθε φορά που είμαι ένα βήμα πριν την ευτυχία! Σφραγίζουν τα χείλη μου, τρέμουν τα πόδια μου και δεν ακούω την καρδιά μου τι θέλει. Οπισθοχωρώ ηττημένη, επειδή ακόμη δε βρήκα το θάρρος να κυνηγήσω όλα όσα ποθώ.

Έχω κι εγώ τις παραξενιές μου ή τις αδυναμίες μου. Θαυμάζω αυτούς που είναι σίφωνες στη ζωή τους τολμάνε. Όποιο και να είναι το αποτέλεσμά τους. Τουλάχιστον δε μένουν άπραγοι. Κυνηγούν τα θέλω τους.
Ενώ εγώ ακόμη διορθώνω τις λέξεις στις επιθυμίες μου.

Κάποτε θα έρθω να σε βρω. Να σου πω όσα δεν τόλμησα τόσα χρόνια. Όσα τα τύλιγα σαν κουβάρι. Μάζευα και μάζευα ώσπου κάποια στιγμή ένιωσα να πνίγομαι. Θέλω να τα ξετυλίξω, να τα απλώσω όλα μπροστά σου. Συναισθήματα αγάπης, αγωνίας, πόθου, ενοχής. Όλα να σου τα δείξω, να σου το πω.

Θα έρθω, να το θυμάσαι. Ένα τσακ περιμένω να πάρω θάρρος και θα με βρεις να στέκομαι μπροστά σου. Άσε, δε με βλέπω να έρχομαι. Πάλι κουβάρι έγιναν τα πάντα μέσα μου… ίσως κάποτε όμως, τολμήσω να έρθω να σε βρω. Ίσως.

Εύη Π. Γουργιώτη

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *