Ευχαρίστησε τη ζωή σου για ό,τι έχεις!

Πόσος καιρός έχει περάσει από τότε που ευχαρίστησες τη ζωή για αυτά που έχεις; Σου φαντάζουν αιώνες από εκείνη τη φορά που ένιωσες περήφανος για τον εαυτό σου και τις επιλογές σου; Ξέρεις, σταμάτα να κρίνεις τόσο σκληρά τον εαυτό σου. Όχι, δε φταις εσύ πάντα και για όλα. Υπάρχουν και λάθος άνθρωποι εκεί έξω, ξέρεις. Άνθρωποι που συνειδητά ή ασυνείδητα είναι αχάριστοι, μικροί και λίγοι. Ίσως το πολύ σου να μην το αντέχουν και το λίγο σου να μην τον βλέπουν καν.
 
Υπολόγισε τη δύναμή σου όμως και τις αντοχές σου πια. Όχι, δε γίνεται να τους ευχαριστείς όλους. Κι αν αυτή είναι η ιδιοσυγκρασία σου θα μου πεις, πάρ’ το αλλιώς θα σου πω. Εκείνοι που έφυγαν, έφυγαν. Ασ’ τους. Αν σου φέρθηκαν άδικα; Μέχρι εκεί φτάνουν να λες. Μη συγκρίνεις τι έδωσες και αν πήρες. Το συναίσθημα είναι μεγάλη υπόθεση και χτίζεται με ανιδιοτέλεια. Αν θα βρεις αυτό που ευχόσουν; Ίσως ναι, μα ίσως και όχι.
Μην πιέζεσαι και μην αφήνεις να σε παίρνει από κάτω. Δύσκολοι καιροί για όλα είναι. Μα για όλα. Κι αν πλέον έχουν όλα μια τιμή, κήρυξε πτώχευση και απομακρύνσου. Κοίτα τα πράγματα από απόσταση και το τοπίο θα ξεκαθαρίσει, στο λέω. Αργά ή γρήγορα. Μην ξεχνάς μόνο αυτά τα μικρά και τα καθημερινά που κάνουν τη ζωή να αξίζει. Ποια είναι; Βρες τα. Καλύτερα να τα ψάχνεις παρά να μένεις σε ό,τι είχες αλλά δεν υφίσταται πια.
 
Όλοι οι κύκλοι κλείνουν, τίποτα δε μένει ανεκπλήρωτο. Ίσως, αν στο τέλος της ημέρας σου πεις ένα «καλά τα πήγα σήμερα», αύριο, μια άλλη μέρα, αντί να σκέφτεσαι τι άλλο θα μπορούσες να κάνεις και γιατί, να κοιμηθείς ήσυχα το βράδυ και το πρωί να ξυπνήσεις με όμορφη ψυχολογία. Βοήθα εσένα και θα δεις πως μέρα με τη μέρα το χαμόγελο σου θα είναι πιο πραγματικό και διαρκές.
Ιωάννα Νικολαντωνάκη

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *