21 Οκτωβρίου 2020
Share

Το απόσταγμα

Αντοχές απίστευτες ο άνθρωπος, αστείρευτη πηγή δύναμης η επιθυμία. Διασχίζει χιλιόμετρα, προσπερνώντας κάθε εμπόδιο για να φτάσει στον προορισμό του. Ικανός να ανέβει ακόμη και βουνά θηρία για να ανταμώσει με τα θέλω της ζωής του.
 
Ανεξάντλητη η υπομονή, μέχρι να φτάσει για εκεί που ξεκίνησε, εκεί όπου θα νιώσει ελεύθερος και η ψυχή του θα γελάσει. Υπαρκτά τα μέρη αυτά, και ο καθένας από εμάς έχει στο νου του ένα τέτοιο λημέρι, θέλει όμως κόπο να φτάσουμε σε αυτό. Άνισες μάχες θα δοθούν με εμπόδια εμπρός μας και με το χρόνο εχθρό.
 
Μα το πείσμα πρέπει ναι είναι δυνατότερο όλων,  κυνηγοί ονείρων να γινόμαστε για αυτά που λαχταρούμε.
Τίποτα να μη μας κρατά πίσω και στάσιμους! Τρέχουμε με όση δύναμη έχουμε κι αν πέσουμε, θα σηκωθούμε, αντλώντας δύναμη από το χώμα που γευτήκαμε. Όπως η γη, που χωνευτήρι γίνεται σαν τα φύλλα πέσουν.
Θα περάσουμε από το χειμώνα για να φτάσουμε στην άνοιξη, μέσα από το σκοτάδι θα βγούμε στο φως. Μέσα από πικρά κεράσματα θα φτάσουμε στο απόσταγμα της ζωής. Σε αυτή την ιδιαίτερη και ξεχωριστή γεύση, την δυσεύρετη και ακριβή σταγόνα, αυτή που θα καλύψει με τη γλύκα της κάθε πικρή ανάμνηση. Ο κύκλος και η ροή βλέπεις, κι εγώ διαβάτης πάνω της.
 
Στέλλα Α.

About Στέλλα Α.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει