Οι αδύναμοι θα αλλάξουν τον κόσμο

Συνάντησα στο διάβα της ζωής μου ανθρώπους και ανθρωπάκια. Περπατήσαμε δρόμους κοινούς, κάποιους τους θαύμασα και κάποιους τους σιχάθηκα. Αντίκρισα μπροστά μου ανθρώπους δυνατούς και υπερήφανους. Με περίβλημα δυνατό, με σταθερές απόψεις στις αξίες τους και στις αρχές τους. Συνάντησα πολλούς διαβάτες της ζωής και πήρα μαθήματα.

Είδα μπροστά μου ανθρώπους που αν και είχαν το μέτωπό τους ψηλά από περηφάνια, αν και το βλέμμα τους είχε μαγική δύναμη, η ψυχή τους βρισκόταν κάτω ξαπλωμένη και βασανισμένη. Και όσο και αν είχαν τον αέρα της υπεροχής, αν το βλέμμα σου κατάφερνε να εισχωρήσει ερευνητικά μέσα στην ψυχή τους, θα καταλάβαινες ότι απλά ρίχνονται σε έναν καθημερινό πόλεμο για να αντέξουν και να ζήσουν. Προσπαθούν καθημερινά να αντιμετωπίσουν τους δικούς τους δυνάστες, να μετριάσουν όλη αυτή την απογοήτευση που ζουν. Βαθιά μέσα τους επιθυμούν να αγωνιστούν ενάντια σε κάθε αδικία και συμφέρον.

Οι αδύναμοι θέλουν να σταθούν δίπλα στους αδύναμους. Θέλουν να γίνουν ένα και να πολεμήσουν όλοι μαζί τα ανθρωπάκια. Πόσες μάχες άραγε πρέπει να δώσουν αυτοί οι άνθρωποι για να νικήσουν. «Άπειρες μέχρι να επικρατήσουν», αυτή είναι η δική μου απάντηση. Ένας αγώνας καθημερινός με ένα σωρό απρόοπτα. Μα οι άνθρωποι έχουν περισσότερα όπλα από τα ανθρωπάκια. Έχουν ψυχραιμία και υπομονή, έχουν μάθει να χάνουν και να επιμένουν, να εναντιώνονται σε κάθε τι άδικο και το κυριότερο, έμαθαν να ονειρεύονται και η φαντασία τους είναι καθαρή και αψεγάδιαστη. Εκμεταλλεύονται τις ευκαιρίες μα δεν εκμεταλλεύονται τους ανθρώπους. Θέλουν να πάνε τον κόσμο ένα βήμα μπροστά. Και η ανταμοιβή τους θα είναι ένας κόσμος πιο υγιής.

Όλοι αυτοί οι άνθρωποι, οι αδύναμοι είναι οι πρεσβευτές της ειλικρίνειας. Ξεστομίζουν αλήθειες που πληγώνουν και κάποιες φορές έχουν οδυνηρές συνέπειες για τα ανθρωπάκια Γιατί τους αφήνουν να εισχωρήσουν στον θαυμαστό κόσμο της αλήθειας που πολλές φορές πληγώνει. Αυτοί οι άνθρωποι, δεν έχουν την ανάγκη να σπείρουν την αμφιβολία σε κανένα μυαλό. Σκοπός τους είναι η διαφάνεια και για αυτό θα πολεμούν μέχρι να κλείσουν τα μάτια τους.

Μαρύσα Παππά

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *