Δίπλα μου θα σε μάθεις

Αφού λοιπόν με αγάπησες θα σου πω ότι είμαι δύσκολος άνθρωπος. Δε μου αρέσουν τα συνηθισμένα, τα βαριέμαι εύκολα, θέλω αυτήν τη μαγεία της απλότητας. Θέλω να ανακατεύουμε τα μάτια μας και να κοιτάμε τον ουρανό, την ώρα που οι άλλοι απλά θα τον χαζεύουν. Θέλω να σου κρατάω το χέρι και να ελπίζω ότι σε σαράντα χρόνια από σήμερα, θα καθόμαστε σε μια καρέκλα δίπλα δίπλα, θα κοιτάμε πίσω τη ζωή μας και θα είμαστε χορτάτοι ο ένας από τον άλλο.

Θα είμαστε ευτυχισμένοι και ήρεμοι γιατί δε θα μας λείπει τίποτα. Θα τα έχουμε ζήσει όλα. Αφού λοιπόν με αγάπησες και σε αγάπησα, να είσαι έτοιμος να σε μάθεις. Να μάθεις ότι εγώ εκφράζομαι μέσα από τις λέξεις και να συνηθίσεις το γεγονός ότι γράφω για εσένα. Να μάθεις να διαβάζεις τον εαυτό σου ανάμεσα σε αράδες και θα σε αποκρυπτογραφείς σιγά σιγά. Ναι, ξέρω είναι δύσκολο αυτό αλλά έτσι είμαι εγώ. Από μικρό παιδί έτσι ήμουν μαζί σου.

Ετοιμάσου να κοιτάς τους ώμους σου και να βλέπεις λέξεις και ιστορίες που ούτε που φαντάζονται μερικοί. Το βάρος των ιστοριών μας. Ξέρεις, οι άνθρωποι ψάχνουν το ιδανικό και είναι πάντα κάπου δίπλα τους. Συνήθως το προσπερνούν. Προσπάθησε να καταλάβεις ότι είσαι η έμπνευσή μου με όλη τη βαρύτητα και την ευθύνη που σου ρίχνω. Και αυτό για εμένα είναι σημαντικό γιατί μέσα από αυτό εξελίσσεται η ψυχή μου.

Θα μάθεις ότι εμείς οι γραφιάδες έχουμε σύρει την ψυχή μας στα τάρταρα μέχρι να την πετάξουμε σε ένα χαρτί. Είναι δύσκολο πράγμα να εκτίθεσαι. Θα μάθεις ότι θα σε διαβάζουν, και κάποιοι ίσως εκεί έξω θα σε αναγνωρίζουν από τις λέξεις μου. Θα μάθεις ότι στο δικό μου κόσμο υπάρχουν καλές νεράιδες που πραγματοποιούν όνειρα και ευχές.

Θα μάθεις να συναντάς βλέμματα απορίας και να σε αντιμετωπίζουν με μια δόση ζήλιας γιατί θα είσαι ο εκλεκτός μου. Και όποιος ξεχωρίζει προκαλεί, αυτό πάντα να το θυμάσαι. Θα μάθεις γιατί σε αγαπώ. Θα μάθεις να ζεις σε έναν καινούργιο κόσμο…

Μαρύσα Παππά

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

2 σκέψεις για “Δίπλα μου θα σε μάθεις”