Να παρατηρείς

Να παρατηρείς χωρίς να κατακρίνεις. Να παρατηρείς με την καρδιά και όχι με το μυαλό σου. Να ψάχνεις να βρεις τους λόγους πίσω από την κάθε πράξη. Να εκλογικεύεις. Να το προσπαθείς τουλάχιστον. Να διαθέτεις ενσυναίσθηση, να μπαίνεις μέσα στον άλλον και να τον καταλαβαίνεις. Να σέβεσαι τις αποφάσεις του και να μην προσπαθείς να τον αλλάξεις με κανέναν τρόπο. Να στέκεσαι υποστηρικτικά και να μην επιβάλεις την παρουσία σου. Να χαρίζεις την απουσία σου όταν νιώσεις ότι διαταράσσεται η αξιοπρέπειά σου.

Μην επιτρέπεις στο μυαλό σου να δημιουργεί σενάρια, πόσο μάλλον να τα ζει! Να κόβεις κάθε τέτοια σκέψη επαναλαμβάνοντας: «το μυαλό μου, μού παίζει παιχνίδια». Να είσαι διακριτικός, να μιλάς σιγανόφωνα. Να μη σου αρέσει η φασαρία. Ούτε μέσα στο κεφάλι σου ούτε απ’ έξω.

Να έχεις υπομονή. Με όλους και με όλα. Να προσεγγίζεις τη ζωή με θετικότητα. Να βλέπεις το καλό ακόμα και τις πιο δύσκολες μέρες. Να αγαπάς και να εκτιμάς αυτά που σου δίνονται. Τα όμορφα είναι για να χαιρόμαστε και τα δύσκολα για να εκπαιδευόμαστε. Να αποστραγγίζεις από την κάθε στιγμή το δίδαγμα που σου προσφέρει. Να είσαι καλός και μην ξεχνάς… η ζωή μας παρακινείται ανάλογα από το πώς την καλλιεργούμε και το πώς τη φορτίζουμε.

Μαρία Χαρίτου

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *