Άσε με

Άσε με… Έλα να φτιάξουμε ένα δικό μας κόσμο που δεν υπακούει σε νόρμες και δεδομένα, μια δίκη μας συνθήκη αναρχική, που δε θα θυμίζει σε τίποτα αυτήν που επικρατεί στον νέο τούτο κόσμο. Άσε με να σου ζεστάνω την καρδιά. Να πλημμυρίσει με αγάπη, να αρχίσει και πάλι να κυκλοφορεί το αίμα της. Άσε με να κινήσω τα σκουριασμένα νήματα της συνειδητότητας σου. Να σε κάνω να θυμηθείς πώς είναι να καίγεσαι στη φλόγα μίας και μόνο στιγμής. Να προσμένεις μια παρουσία, κι όταν αυτή έρθει, να δονείται όλη σου η ύπαρξη.

Άσε με να σου γνωρίσω το πώς είναι να νιώθεις και πάλι το χτύπο της καρδιάς σου να συντονίζεται με αυτόν ενός ξαφνικού μηνύματος στο κινητό σου μέσα στη μέρα, ικανού να σπάσει τη μαυρίλα της ρουτίνας σου. Τόσο δυνατό, που να σε εκπλήξει το ίδιο σου το χαμόγελο. Άσε με να σε εξιτάρω με ένα διακριτικό υπονοούμενο, να παιχνιδίσω στο μυαλό σου την ανάγκη να ανακαλύψεις αν όντως εννοώ αυτό που εξέλαβες. Να σου πυροδοτήσω σκέψεις που θα φοβάσαι μην αποκαλυφθούν όταν σε κοιτάζω στα μάτια και προδωθείς!

Άσε με να σε γυρίσω πίσω, τότε που δεν υπήρχαν οι βαριές σου ευθύνες, οι υποχρεώσεις και τα πρέπει που σε δεσμεύουν σε μια αμετάβλητη κατάσταση που σε κάνει να ξεχνάς τον εαυτό σου και τις προσωπικές ανάγκες σου σε τέτοιο βαθμό, που τελικά τις θάβεις… Άσε με να σε κοιτάξω και να μεταδώσω ηρεμία μέσα στην ταραγμένη σου ψυχή. Να ημερέψω τη σκέψη σου, να σε συστήσω πάλι στο χαμένο εαυτό σου και να εκκινήσω ξανά τις ανάγκες σου. Άσε με να ξεδιψάσω τα χείλη σου, να ζωντανέψω τη σάρκα σου, να σε κάνω να ζήσεις λίγες στιγμές, να θυμηθείς πώς ήταν ή πώς φανταζόσουν πως θα ήταν… άσε με να στιγματίσω την ύπαρξή σου δίνοντας πνοή στο ξεχασμένο σου είναι.

Άσε με…

Μαρία Χαρίτου

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *