8 Ιανουαρίου 2021
Share

Με τη νέα χρονιά να προσέχεις και να αγαπάς!

Post Views: 1

Όλοι φιλιόμαστε και αγκαλιαζόμαστε. Ανταλλάσσουμε μεταξύ μας ευχές μαγκωμένοι. Νομίζω είναι η μοναδική φορά που δε γιορτάσαμε την αλλαγή της χρονιάς όπως επιθυμούσαμε. Τι να θυμηθείς και πόσα περισσότερα να ξεχάσεις; Τρομαγμένη η σκέψη. Ποια όνειρα να κάνεις και ποιο στόχο να βάλεις;

Νιώθεις θυμό. “Δεν είναι δίκαιο”, μονολογείς. Τα θέλω μου μαντρωμένα και τα όνειρά μου σκεπασμένα επ’ αόριστο. Μια αγκαλιά απαγορευμένη και ένα φιλί επιλεκτικό. Δικτατορία, σκέφτεσαι, σε μια ελεύθερη κατά τ’ άλλα χώρα. Μου κρύβουν το πρόσωπο οι μάσκες. Μου κόβουν επιδεικτικά το δικαίωμα να δείξω το χαμόγελο μου. Πότε θα τελειώσει και πως όλο αυτό;

Ακούγονται ευχετήρια λόγια και νομίζεις ότι σε ειρωνεύονται. Και ποιος να σε κατηγορήσει, άλλωστε; Όλοι μαζί είμαστε σε όλο αυτό. Και επειδή όπως και να το δεις, δεν παύει η αλλαγή της χρονιάς να είναι κάτι ελπιδοφόρο από μόνο του, μέρες καλές θα σου ευχηθώ. Να χαμογελάς με τα μάτια σου. Έτσι δε θα περάσει αυτό που σου έχουν επιβάλει.

Αν είναι όλα αλήθεια κοίτα να προσέχεις εσύ, για να είναι καλά και οι αγαπημένοι σου. Κοίτα το διάστημα αυτό της καινούργιας χρονιάς όσο μπορείς να αλλάξεις συμπεριφορά που θεωρούσες τρόπο ζωής. Ίσως αυτό από μόνο του να σε έχει οδηγήσει σε λάθος μονοπάτι. Υπομονή σε ό,τι παρουσιαστεί. Δεν το περνάς μόνος. Και αν το περνάς μόνος, δύναμη και κουράγιο με θετική σκέψη. Κράτα στο πίσω μέρος του μυαλού σου πως ναι, ό,τι προορίζεται για σένα θα το περάσεις. Είτε καλό, είτε κακό. Εξάλλου η αλλαγή μένει μόνο σε ένα νούμερο αν εσύ επιμένεις να μη δεις κάτι διαφορετικά.

Γίνε η αλλαγή σε εσένα, για εσένα, και μετά για τους άλλους. Ίσως και να είναι μπερδεμένες γραμμές αυτά που διάβασες σήμερα από εμένα. Δεν είναι για κανέναν άλλο λόγο, παρά μόνο γιατί και το δικό μου το μυαλό είναι σε σύγχυση σαν το δικό σου. Καλοπερπάτητες, βατές και ήρεμες μέρες σου εύχομαι. Καλή χρονιά δε θα σου πω. Βλέπεις, φοβάμαι σαν και εσένα. Ας βλέπουμε την κάθε μέρα όσο πιο θετικά μπορούμε θα σου πω, ένα “να προσέχεις” και “ν’ αγαπάς”.

Ιωάννα Νικολαντωνάκη

Post Views: 1

About Ιωάννα Νικολαντωνάκη

Μπορεί επίσης να σας αρέσει